PDA

Переглянути повну версію : Mercedes-Benz отримає частину деталей від BMW


CONFIG
30.10.2007, 10:09:52
Другий за величиною виробник автомобілів класу "преміум" і власник бренду Mercedes-Benz компанія Daimler AG збирається налагодити співпрацю з лідером в цьому сегменті - BMW AG, щоб понизити вартість своєї продукції і збільшити прибуток, повідомляє Bloomberg.

У планах Daimler скоротити витрати на технічні дослідження і запозичити у BMW деталі і двигуни для легкових автомобілів. Таким чином, німецький автовиробник розраховує до 2010 року збільшувати розмір прибутку по одному відсотку в рік і досягти до цього часу десятипроцентного збільшення продажів.

"Ми ведемо переговори з нашими конкурентами, у тому числі і з BMW", - заявив журналістам глава компанії Daimler AG Дітер Цетше (Dieter Zetsche) під час інтерв'ю на токійському автосалоні. Хто ще міг би бути партнером для Daimler AG, Цетше пояснити відмовився.

"Daimler і BMW, звичайно ж, величезні компанії, але вони навіть поряд не стоять з японською Toyota - другим за величиною автовиробником в світі" - сказав Майкл Тінделл (Michael Tyndall), аналітик лондонського відділення компанії Nomura Securities. "Партнерство двох німецьких автогігантів - це справжня панацея для них обох".

В даний час Daimler AG все ще бере участь в декількох проектах спільно з компанією Chrysler LLC, 80,1 відсоток акцій якої належить Cerberus Capital Management LP. По словах Дітера Цетше, Daimler поки не збирається продавати частку, що залишилася, на яку приватна інвестиційна компанії має першочергове право покупки. Виробник Mercedes-Benz вже співпрацює з BMW і General Motors в галузі створення гібридного двигуна.