PDA

Переглянути повну версію : Як відрегулювати фари самому


tommy_boy
30.03.2010, 12:35:40
Напрям світлових пучків має бути таким, щоб дорога була добре освітлена, а водіїв зустрічних машин не засліплювало ближнє світло. Для цього потрібно здійснити регулювання світла фар
Якщо заглянете під капот, у фар є два гвинти: для регулювання по горизонталі і по вертикалі.
Поставте автомобіль точно за 10 м від від гладкої і рівної стіни (природно, передом до стіни). Закриваємо одну фару картоном (або чимось схожим – головне, щоб фара не світила на стіну).
Але спершу потрібно підготувати автомобіль: перевірити тиск в шинах, відрегулювати його до оптимального, перевірити лампи у фарах, скло і т.д.: дефектні деталі – замінити. Від'їхавши на 12-13 метрів від стіни, покачайте автомобіль збоку, щоб всі деталі підвіски прийняли правильне (робоче) положення. Якщо потрібно, регулювальника ширини освітлення встановите на нуль. У автомобілі повинна сидіти людина приблизно тієї ж ваги, що і водій.
Регулювання світла фар проводити потрібно на ближньому світі.
Розмітка на стіні: відзначаємо дві крапки відповідні центрам фар на на такій же висоті від підлоги і на такій же відстані один від одного, як і центри фар. Провести лінію 1 між ними. Лінію 2 провести паралельно лінії 1 на 12 см нижче, а лінію 3 на 22 см нижче від лінії 1. Тепер саме регулювання:


Верхній кордон світлових плям основних фар на стіні повинен збігатися з лінією 2. Верхній кордон світлових плям протитуманних фар повинен збігатися з лінією 3. Точки пересічення горизонтальної і похилої ділянок світлових плям повинні знаходиться на 12 і 22 см нижче за крапки, відповідні центрам фар.

Якщо Ви не впевнені, що здійснили регулювання світла фар правильно – відвідайте СТО, там завжди можна точно відрегулювати.

Взято з http://podmashinoy.ru/regulirovka-sveta-far/ :)

Vomont
30.03.2010, 19:20:27
Дуже важливо в даному регулюванні не зламати внутрішні осі регулювання фар. В БМВ вони дуже чутдиві до навантажень. А краще поїдьте на СТО на Бортняського 2Шкода Сервіс" або на Зелену "Шкода Сервіс2 де все відрегулюють на стенді за 50 грн.

augustino
31.03.2010, 10:35:42
Я пробував сам порегулювати.Світило краще але я всеодно не задоволений.Попробую на "Шкоді" зробити.Може після стенду краще будуть світити