PDA

Переглянути повну версію : Автоконцерн BMW приступив до випробувань яхти Z60


CONFIG
15.10.2008, 09:17:32
11 серпня відбувся спуск на воду розкішної парусної яхти Z60, сумісного проекту німецького автоконцерну BMW і бельгійської суднобудівельної компанії Zeydon. Зараз яхта знаходиться на стадії морських випробувань, за наслідками яких, можливо, буде прийнято рішень про її прем'єру на одному з осінніх бот-шоу нинішнього року.

Новинка є першою яхтою з нового покоління офшорних круїзерів, про розробку яких умовилися BMW і Zeydon. В майбутньому партнери планують налагодити виробництво 5-10 яхт проекту Z60 в рік. Повідомляється, що пасажирів цієї моделі чекає високий рівень комфорту і розкоші, як на палубі, так і у внутрішніх приміщеннях.

Об'єм вільного простору нової Z60 вражає - тільки в салоні знайдеться достатньо місця для відпочинку 10 гостей. Кухня, розташована біля салону, дуже простора і практична. Укомплектована всіма необхідними приладами, вона забезпечує достатньо місця для зберігання запасів і вільного приготування їжі. Велика кількість сонячного світла в житлових зонах забезпечується трьома значними ілюмінаторами і заскленим дахом.

Майстер каюта має ширину рівну корпусу і обладнана двоспальним ліжком, місцями для зберігання речей, туалетним столиком та іншим. Крім того, на судні є дві гостьові каюти з двома спальними місцями в кожній.

Опціональні можливості Z60 дозволяють вибрати 3-х або 4-х каютну конфігурацію з 2 або 3 ванними кімнатами.

Згідно гідродинамічним тестам зразкова швидкість нової яхти була визначена в районі 13 вузлів. Проте під час морських випробувань біля Лісабона моряками була зафіксована швидкість що перевищує відмітку в 22 вузли.


Ширина: 5,15 м
Осідання: 2,75 м
Баласт: 6500 кг
Водотоннажність: 21000 кг
Об'єм паливного бака: 900 л
Об'єм бака для води: 800 л
Двигун: Yanmar 4JH4 110 к/с
Архітектор: Peter Bosgraaf
Дизайн: Zeydon / BMW DESIGNWORKSUSA