PDA

Переглянути повну версію : BMW PAS почнуть будувати в липні 2009 року


CONFIG
29.09.2008, 08:20:11
Сьогодні стало відомо, що керівництво BMW прийняло рішення будувати абсолютно нові для себе моделі під назвою Progressive Activity Sedan (PAS) на заводі в Дінголфінгу (Німеччина). Виробництво автомобіля на базі 5-серии почнуть випускати в липні 2009 року.

План - від 30 000 до 50 000 одиниць в рік. Все залежить від потреб ринку. Більш того, за неофіційною інформацією передсерійні варіанти вже зібрані.

До речі, PAS будуватимуть там же, де зараз почалося виробництво нової BMW 7-серии. Ціна автомобіля буде названа на початку 2009 року. Офіційна прем'єра PAS може відбутися на автошоу в Женеві, в березні 2009 року.

CityCat
24.10.2008, 13:25:59
Баварський концерн продовжує дивувати публіку своїми розробками – стало відомо, що BMW розробляє автомобіль нового класу. Декілька місяців тому голова компанії Норберт Райтхоффер заявив про те, що повним ходом йде робота над новим концептом під кодовою назвою PAS, який має бути запущений в серію у 2010 році. Абревіатура розшифровується як Progressive Activity Sedan.

З PAS справа виглядає так, що визначити його класову приналежність буде не так вже й легко. Як заявляє виробник, PAS – це автомобіль, який об”єднає в собі все саме краще: кросовер, купе, хетчбек, седан і навіть універсал. Іншими словами, поки що важко точно сказати, що ж за «бомбу» готують баварці.З”явившіся декілька місяців тому шпигунські фотографії тестової машини в камуфляжі спонукали автомобільну пресу зробити перші здогадки: більшість вирішила, що новинка стане відповіддю «мерседесівській» моделі R-class, хоча, з меншою орієнтацією на міні-вени.

З переду PAS нагадує ефективний концептуальний седан-купе CS. Похилий силует та коротка корма ріднять це авто з хетчбеком. Задня частина виконана в стилі BMW X6, однак в районі другого ряду сидінь дах не так різко сходить в низ, як на Х6, що дає більше простору на головами задніх пасажирів. Як і «позашляхове купе», новинка отримає більші колеса і буде строго чотиримісною – з двома регульованими кріслами позаду.

Особливість нової розробки заключається в механізмі відкривання дверки багажного відсіку (схожа система вже використовується на автомобілі Skoda Superb останнього покоління): для розташування дрібного багажу достатньо відкрити кришку багажника як на седанах, а якщо необхідно повантажити важкі та габаритні речі, то разом з кришкою підніметься заднє шкло, як на хетчбеках. Якщо шведи не помилились з ескізами авто, то формально ми маємо справу з типом кузова, що має назву ліфтбек. Сам багажник обіцяє бути більшим по об”єму.

Журнал CAR Magazine наводить деякі цікаві дані з приводу майбутнього псевдоседана. Progressive Activity Sedan буде збудований на платформі універсала п”ятої серії наступного покоління з більш високим дахом, піднятим на шість сантиметрів. Довжина автомобіля складе біля 4,9 метра – таким чином, майбутня модель займе місце в "табели о рангах" між BMW 5-ої та 7-ої серіями.

Згідно з внутрішніми документами, базовим двигуном стане 306-сильна бензинова рядна "шістка", з якою загадковий седан розганяється до "сотні" за 6,7 секунди – такі ж цифри можна побачити в технічних характеристиках BMW X6. Крім того, для PAS також будуть пропонуватись два шестициліндрових турбодизеля потужністю 254 та 300 коней відповідно, а очолить лінійку двигунів бензиновий 408-сильний V8. Компанія ZF вже підготувала для BMW восьмиступінчату автоматичну трансмісію, здатну "переварити" до 850 Нм обертового моменту. Також відомо, що автомобіль буде тільки задньоприводним. Деякі видання подейкують, що новинка може отримати систему start, stop в рамках розвитку екологічної програми BMW Efficient Dynamics.

Солідні габарити та потужні мотори натякають на те, що автомобіль достатньо важкий, його маса складає близько 1900 кілограм. Седан довгий час провів в аеродинамічній трубі – творцям вдалось утримати коефіцієнт опору на рівні 0,31 – такий ж результат має BMW M3 Coupe. Зараз інженери намагаються вирішити "проблему надлишкової ваги" і змусити ці дві тони їхат по асфальту як справжнє BMW, пише інше британське видання Auto Express. За неперевіреними даними, в майбутньому компанія збирається випускати від 30 до 50 тисяч таких седанів в рік.

ValodjaE36
24.10.2008, 13:52:09
Жирно виглядає:-)))