PDA

Переглянути повну версію : Кабріолет BMW Z2 на базі 1-Series знаходиться в розробці


CONFIG
19.09.2008, 09:20:19
BMW готує новий родстер на основі 1-Series, який стане найменшим кабріолетом в лінійці німецького виробника і отримає ряд чотирициліндрових двигунів, повідомляє Motor Authority з посиланням на німецьке видання Auto Zeitung. Якщо керівництво BMW схвалить випуск моделі, то так званий «Z2» вийде на ринок в кінці 2012 – початку 2013 року, хоча ніяких офіційних даних із цього приводу не немає.

Головними достоїнствами майбутньої моделі є відносно низька ціна і економічність. Модель буде дешевша за свого старшого побратима BMW Z4 приблизно на $5000, а легка конструкції кузова з матерчатим верхом і малооб'ємні агрегати дозволять максимально скоротити витрати на утримання і уникнути високих податків в країнах на зразок Великобританії.

Серед потенційних агрегатів називають 120-сильний бензиновий двигун для базової моделі і потужніший варіант з турбонаддувом, що розвиває 211 к.с. Очікується, що автомобіль зможе розігнатися до 100 км/ч приблизно за 7 секунд при максимальній швидкості близько 240 км/ч.

По своїх характеристиках нинішній кабріолет BMW 1-Series з 3,0-літровим шестициліндровим турбодвигуном перевершує передбачуваний Z2, вміщаючи на двох пасажирів більше. Як би там не було, наступний Z4, вихід якого намічений на 2009 рік, обіцяє вирости як в ціні, так і в розмірі, залишає достатньо місця для потенційного меншого брата.