PDA

Переглянути повну версію : Янукович підписав закон про тотальну заборону куріння


Ko3a4oK
14.06.2012, 16:58:47
Янукович підписав закон про тотальну заборону куріння
Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць. Про це ТСН.ua повідомили в прес-службі президента України. Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів в ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоров'я, навчальних закладах, на дитячих майданчиках, спортивних та фізкультурно-оздоровчих спорудах, в під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях об'єктів культурного призначення, приміщеннях органів держвлади і місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.

Крім того, забороняється куріння тютюнових виробів, крім спеціальних відведених для цього місць, в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних місцях розміщення громадян, в гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для куріння повинні бути площею не більше 10% від загальної площі приміщення, повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Порушення цих норм закону про виділення і обладнання місць для куріння передбачає стягнення штрафів від 1 тис до 10 тис грн. Нагадаємо, 24 травня Верховная Рада проголосувала за розширення переліку місць, де заборонено курити, за відповідний закон проголосували 368 депутатів з 422, що зареєструвалися в залі.

Інформація взята тут: http://tsn.ua/ukrayina/yanukovich-pidpisav-zakon-pro-totalnu-zaboronu-kurinnya.html

Shurikoff
14.06.2012, 18:49:46
Наконец то,хоть что то хорошое сделал.

Юрій
15.06.2012, 09:33:21
Я особисто не курю але мені здається, шо це трошки за круто так обмежити паління. Наприклад я з друзями за гальбою пива із задоволенням викурюю не одну сигарету - це ніби не відємний атрибут вживання пива. Не так страшно і в Польші, Німеччині та навіть в Ндерландах спокійно можна біля бару на столику пити пиво і курити і в ін. кранах Європи.
Чомусь там де потрібно прийняти дійсно закони - їх там не має, з рештою це ще одна лазєйка для контрольних органів здерти бабки з рестораторів і ін.

pomchuk
15.06.2012, 11:15:57
ще одна лазєйка для контрольних органів здерти бабки з рестораторів і ін
100%