PDA

Переглянути повну версію : Швейцарія оштрафувала BMW на $ 163 млн


amh
24.05.2012, 17:12:30
Швейцарські регулятори оштрафували німецьку компанію BMW на 156 млн франків (163 млн доларів) за те, що та нібито перешкоджала продажу автомобілів швейцарцям за межами Швейцарії.
http://k.img.com.ua/img/forall/a/13529/72.jpg
Справа в тому, що інвестори активно вкладалися в швейцарський франк протягом всього 2011 року, через що економіка країни зазнала суттєвих втрат. У підсумку у вересні місцева влада вирішила прив'язати курс місцевої валюти до євро і вирішили не допустити зміцнення франка нижче позначки 1,2 франка за євро. Зараз євро коштує на міжнародному ринку 1,2010 франка.

У зв’язку з цим з цим, як зазначається, що в останні роки багато швейцарців вважають за краще здійснювати великі покупки в Німеччині, Італії чи інших європейських країнах, в яких введено євро. Так, зараз в Швейцарії автомобіль BMW 316d коштує 43,6 тис франків, а в Німеччині - 30,6 тис євро. Якщо перевести на долари, вийде 45,4 і 38,4 тис доларів відповідно.

Однак, як вияснилось, розслідування комісії було розпочато ще в 2010 році, коли резиденти Швейцарії звернулися зі скаргою на BMW, оскільки зіткнулися із труднощами при спробі придбати автомобілі цього виробника за межами країни.

У BMW претензії з боку антимонопольників відкидають - у прес-службі компанії вже заявили, що подаватимуть апеляцію. Крім того, представники виробника люксових автомобілів підкреслили, що різниця в цінах в єврозоні та в Швейцарії може пояснюватися у тому числі й різною вартістю післяпродажного обслуговування.

"Ми категорично відкидаємо ці звинувачення Комісії з конкуренції і будемо оскаржувати її рішення", - заявив представник BMW Білл Макендрюс.

Джерело: ua.korrespondent.net