PDA

Переглянути повну версію : Соціальна акція «УВАГА, МОТОЦИКЛІСТ!»


gammmer
14.04.2012, 01:21:18
Соціальна акція «УВАГА, МОТОЦИКЛІСТ!» (м. Львів 21 квітня)
http://s019.radikal.ru/i641/1204/dd/54c767312198t.jpg (http://radikal.ru/F/s019.radikal.ru/i641/1204/dd/54c767312198.gif.html)
Ось і розпочався мотосезон 2012, а з ним, як це не прикро, і серія мотоаварій, в тому числі й із летальним кінцем. Про винуватців даних аварій можна сперечатись довго, проте наскільки це ефективно і чого ми в результаті досягнемоa?

Львівська філія мотооб’єднання «YBR club» та мотоциклісти Львівщини вирішили провести акцію «УВАГА, МОТОЦИКЛІСТ!», яка має на меті побудову та зміцнення дружніх відносин і взаємоповаги на дорогах між мотоциклістами й автомобілістами, а також сприяння підвищенню уваги за кермом.

Акція проходитиме у Львові за такою програмою:

11:00-13:00 - роздача тематичної поліграфії мотоциклістами
(проспект Свободи та перехрестя вул. Городоцької і Чорновола)
13:00 - проїзд мотоциклістів центром міста та виїзд у смт. Брюховичі
14:00 - 16:00 - катання усіх бажаючих на мотоциклах
(в’їзд у смт. Брюховичі, навпроти АЗС)

Ми прикладемо максимальних зусиль, щоб досягнути результату, а також щоб даний захід запам’ятався вам на довго. Будемо раді бачити вас!

УВАГА! У випадку негоди проведення акції буде перенесено на 1 травня.

Наші партнери: мотосервіс «Motorushservices» та журнал «БАЙК».

Детальніша інформація – на сайті http://motorush.com.ua/ або за телефоном:
063 224 70 54.

Дякуємо за увагу. До зустрічі 21 квітня!

324disel
14.04.2012, 11:16:31
Коли ви будете їздити по правилам?

bmwe36petro
14.04.2012, 12:14:17
Коли ви будете їздити по правилам?
324disel, це запитання стосується усіх, як автомобілістів, так і мотоциклістів, а також пішоходів. У кожній з цих категорій є порядні і законослухняні люди, а також непередбачувані неадеквати. От якби останніх не було, то і ДТП було б набагато менше.

Щодо мотоциклістів, то ставлюся до них з повагою, як і до інших учасників дорожнього руху (водіїв маршруток не стосується, це окрема категорія :biggrin:). На даний момент в Україні мотоциклетний рух тільки розвивається, тому є багато проблем. По-перше інші учасники дорожнього руху не готові нормально сприймати мотоциклістів, а по-друге, є багато досить молодих і недосвідчених людей, котрі сідають за кермо мотоцикла і ведуть себе м'яко кажучи безвідповідально.

Якщо би всі учасники дорожнього руху виконували елементарні правила, то кількість ДТП була б набагато менша і більшість летальних наслідків можна було б уникнути:
- будьте помітні на дорозі (включіть світло)
- будьте завжди передбачувані (завчасно вмикайте сигнали поворотів, а гальмувати старайтеся плавно)
- перед початком будь-якого маневру переконайтесь, що він безпечний
- якщо бачите "неадеквата", краще дайте йому дорогу, будьте розумнішими
- ну і найголовніше - будьте ввічливими, адже набагато приємніше спостерігати як хтось вам дякує моргнувши аварійкою, ніж сигналити і крити матом один одного

Бережіть себе, свої нерви, здоров'я і життя, та пам'ятайте, ви потрібні своїм рідним, близьким і друзям :friends:

realnero
14.04.2012, 13:23:30
Петро, золотые слова!
Но всё же подавляющее число мотоциклиство у нас в городе ездят как хотят :bad:

gammmer
14.04.2012, 15:43:53
Доброго дня, акція проводиться для того щоб автомобілісти зрозуміли нас, щоб відчули хоч трохи що таке мотоцикл. Чекаємо вас для хорошого спілкування і порозуміння.

Gamal
14.04.2012, 16:24:46
gammmer, мабуть, скоріше має бути навпаки, щоб водії мотоциклів зрозуміли, що вони не зловили Бога за бороду..і культуру водіння ніхто не відміняв.
до слів Петра +1

DJ@@SS
14.04.2012, 16:27:15
http://www.24video.net/video/view/1401901
Не у нас, але всерівно цікаво. На мою думку та акція ніц не змінить, вони як їздили так і будуть їздити! А особливо на тих потужніших мотоциклах. Смертники. ІМХО.

gammmer
14.04.2012, 17:41:34
Хлопці, не усі мотоциклісти неадекватні так само як і автомобілісти. Але думаю поки людина не попробує різні транспортні засоби, доти думка буде однобічна. А культура їзди в Україні загалом лише формується.
Загалом правила порушують всі учасники руху. Я не вірю що хтось з вас хоч раз вдень будучи на авто не порушує правила. Тому цю тему не піднімаємо і не хочем вказувати як кому їздити, для цього є ПДР і всі їх мають дотримуватися, хто їх не дотримується той получає штраф від доблесної ДАЙ інспекції.
Культуру водіння ясна річ треба підвищувати і це стосується усіх учасників руху. Випустити авто з другорядної вулиці коли воно довго чекає, дати дорогу на шосе іншому учаснику руху який їде швидше за вами, пригальмовувати перед пішохідними переходамиі і тд., тобто поважати кожного учасника руху. Якщо ви стоїте в пропці, чому не стояти в один ряд, чому кожному цікаво заглянути за автомобілі, стаючи як на шахматній дошці? Адже дорога не лише для авто, на дорозі ще є велосипедисти, мотоциклісти, скутеристи для яких авто в пропці це звичайна перешкода руху, які вони можуть обїхати користуючись своїми габаритами і думаю ви б теж так робили, будучи на ровері чи на мото.
bmwe36petro Я підтримую ваші висловлювання, це дійсно стосується кожного учасника руху, елементарні правила які вбережуть життя не лише мотоциклісту але і автомобілісту, скутеристу і воді маршрутки з пасажирами :).
DJ@@SS - під лежачий камінь вода не тече, приходьте попробуємо донести до вас наші захоплення, адже мотоцикл для мотоцикліста зазвичай це більше ніж просто засіб пересування.
І не всі ганяють як навіжені, а золоте правило трох Д, збережуть нерви в багатьох випадках ;)

vov4uk7
14.04.2012, 18:32:11
gammmer, мабуть, скоріше має бути навпаки, щоб водії мотоциклів зрозуміли, що вони не зловили Бога за бороду..і культуру водіння ніхто не відміняв.
до слів Петра +1


Думаєш мотоциклісти не мають власних авто?? 90 % байкерів є також власниками авто, я в тому ж числі і ставлюсь лояльно і одинаково до обох категорій водіїв, бо знаю що як одні так ідругі часто грубо порушують ПДР, тому давайте не будем шукати винних, акція зовсім не з тою метою проводиться... І ще одне, комерції в цій акції рівно 0%, журнал "Байк" не платить нам гроші, а просто являється інформаційним партнером, тобто він опише в журналі нашу акцію, мото сервіс спонсорує витрати на друк листівок і не більше, а окрім того, ми викладаємо суми зі сфоїх кишень, щоб покрити інші витрати...

Zozylkin
14.04.2012, 18:38:29
Не бачив жодного мотоцикліста ні у нас в Україні,ні за кордоном,який би керував байком дотримуючись ПДР. Так можливо, роздачу тематичної поліграфії мотоциклістами проведіть між мотоциклістами, між собою? Можливо подіє?

Gamal
14.04.2012, 18:46:11
vov4uk7, надіємось на позитивний результат Вашої акції!

gammmer
14.04.2012, 18:54:46
:) Не грибіть всіх під одну купу. Просто ті хто на задньому колесі і пролітає зі швидкістю понад 200км/год вам запамятовуються найбільше :) Всі люди, а поки з початку сезону вже декілька аварій відбулося з участю мотоцикла, з летальним кінцем і далеко не через вину мотоцикла.
Ми не маємо на меті вчити як кому їздити, просто хочем привернути увагу до нас, що ми є теж на дорозі і хочемо приїхати неушкоджені додому. Приїжджайте на зустріч, покатаємо вас трохи, ясна річ це не зможе передати як це бути мотоциклістом, але хоч трохи відчуттів спробуємо передати.

vov4uk7
14.04.2012, 21:51:41
Не бачив жодного мотоцикліста ні у нас в Україні,ні за кордоном,який би керував байком дотримуючись ПДР. Так можливо, роздачу тематичної поліграфії мотоциклістами проведіть між мотоциклістами, між собою? Можливо подіє?

Погано дивився, я тобі можу показати таких купу... Є й ті що реально злісно не дотримуються ПДР, але їх не так вже й багато, побачивши пару раз таких злісних порушників-байкерів, у вас одразу складається враження що ми всі такі, а це не правильно... Ми ж, коли нас підріжуть, не думаєм що всі автомобілісти такі ж самі... Я так само не знаю жодного водія авто який за день хоча б раз не порушує ПДР... Але порушувати можна також по різному...


Gamal -дякую, надіюсь на аналогічний результат:wink:

VAVAN
16.04.2012, 20:15:39
Чому всі такі ворожі до мотоциклістів? Хоч це субєктивна думка , проте мені здається , що власників авто , які не володіють байком, жаба давить бо немає змоги теж собі купити файний мот так за 5К$.... чи в когось кум, брат , сват, чи колєга розповів свою субєктивну думку чи історію про те, шо мотоциклісти всі погано, бо в когось шось на дорозі зустрічались небезпечні моменти чи трафунки.
Ну це ж казочки для "великих дітей".
Не буду повторюватись, але існує природній відбір та рівновага. Є хороші законопослушні автомобілісти і мотоциклісти , а є неадеквати "Шумахери" і "Россі" , які пожинають свої "плоди".... і саме головне є доля і збіг оставин, від яких тільки вдача і щастя можуть врятувати. Це замкнене коло. Хтось любить котиків , а хтось песиків...рептилій ховрашків і павучків:)

В мене швагро в Одесі володіє мотом Ямаха чи Хонда, точно не памятаю моделі і марки, проте памятаю шо бу куплений 7 років тому за 17К$ :shok:... (Башковитий і файну роботу має в порті, ну не про то мова). І запамяталось мені його цифра в 318 км/год на трасі Київ=Одеса. І я не те шо неадекват чи прихильник великих швидкостей, проте зовсім не осуджую його за такі речі. Адже він таку швидкість спробував раз і заспокоївся, бо за спиною сімя і інші учасники руху І я йому таких дурних питань не ставив "З якою шидкістю ти їздиш за містом/селом?" Адже всім ясна річ і мені як автомобілісту, шо зараз мало хто їздить поза НП 80-100км/год.

Поки не побудують (а я впевнений - я до цього не доживу) в нас "автобани Німеччини" чи "фрівеї США", тоди в нас буде більше дурних смертей і трафунків на трасах які проходять через десятки тисяч Населених Пунктів.

DJ@@SS
16.04.2012, 20:27:08
VAVAN, Воно то все може і так, а може і ні? Але проти статистики та реальності непопреш!

shpak
16.04.2012, 20:33:55
VAVAN, 100% згідний

gammmer
17.04.2012, 01:47:31
проти статистики? Якої саме, цікавлять циферки. А також де саме стаються аварії і чому?

bmwe36petro
17.04.2012, 09:34:05
Шановні форумчани, давайте не будемо тут дискутувати хто правий, а хто винуватий. Байкери запросили нас на свій івент, кому цікаво - приїдьте, а кому не цікаво, то силою ніхто не тягне :friends:

vikoren
17.04.2012, 09:55:16
Шановні форумчани, давайте не будемо тут дискутувати хто правий, а хто винуватий. Байкери запросили нас на свій івент, кому цікаво - приїдьте, а кому не цікаво, то силою ніхто не тягне
+ 100
----------------------
нерозумію взагалі для чого тут виясняти хто краще ,правельніше , чемніше ітд їздить , байкери також є повні адеквати , є турки , так само як і водії , не всі хто на байку є ****** , я би зрадістю заїхав глянути на мото газанути , чому би і ні.
--------------------------------
особисто я поважаю водіїв байків вони такі самі повні учасники дорожнього руху, є звичайно придурки якому травму хочеться зробити, але й водії авто бувають повні дауні, все залежить від людини а не від транспорту.
gammmer, дякую за запрошеня ! постараюсь бути хтів би катнутись з кимось на байку з вітерком як то кажуть :biggrin:

Legend
17.04.2012, 10:17:22
постараюсь вирватись)) хочу мінімальний фотозвіт зробити :)

ValodjaE36
17.04.2012, 10:18:13
особисто я поважаю водіїв байків вони такі самі повні учасники дорожнього руху, є звичайно придурки якому травму хочеться зробити, але й водії авто бувають повні дауни, все залежить від людини а не від транспорту.
+100

ось що пишуть про БМВістів (http://autonews.rbc.ua/firstlook/10313/) але ми себе такими не вважаємо

324disel
17.04.2012, 10:36:07
До мотоциклістів, байкерів ставлюсь добре. Взяти хоча б нашого Карабаса, нормальний хлопець:biggrin:. Історія з ним сталась неприємна.... Я про то, шо треба робити акції для мотоциклістів і пояснити їм , що якщо його транспортний засіб менше, то це не означає, що можна пробку обїзджати по зустрічній або по тротуару ( а це завжди , без виключення). Що в мотоциклі є і дальнє і ближнє світло, бо більшість з них їздить на дальньому.
PS А байк сам би хотів, правда дорого.

Анєкдод
На полянці дві банди одна та шо на байках типу Харлей. а друга на спорт байках. І от один з тих шо спорт підходить до інших і каже:" Хлопці ми ж байкери , може познайомимся". а ті кажуть "А шо з вами знайомитись , ви кожного року ітак різні".

Karabas Barabas
17.04.2012, 11:29:50
Моя думка така.. якщо мотоцикліст хоче вижити на дорозі в наших умовах повинен рухатись з однаковою швидкістю з трафіком в місті, та дотримуватись швидкісних обмежень на трасі, що є майже неможливим, через те що мототехніка є суттєво динамічнішою від любого 4колісного транспорту, і це дуже поровокує на необдумані вчинки, які рано чи пізно всі ми знаємо як закінчуються. Ось в чому основна проблема.
Тому мабуть краще їздити помалу, і отримувати задоволення від їзди довго, чим один раз швидко і годувати хробаків. Бережіть себе :friends:

фото з FB :biggrin:
36356

VoVik
18.04.2012, 00:04:04
Моя думка така.. якщо мотоцикліст хоче вижити на дорозі в наших умовах повинен рухатись з однаковою швидкістю з трафіком в місті, та дотримуватись швидкісних обмежень на трасі, що є майже неможливим, через те що мототехніка є суттєво динамічнішою від любого 4колісного транспорту, і це дуже поровокує на необдумані вчинки, які рано чи пізно всі ми знаємо як закінчуються. Ось в чому основна проблема.
Тому мабуть краще їздити помалу, і отримувати задоволення від їзди довго, чим один раз швидко і годувати хробаків. Бережіть себе
+100 Тарас все таки телепатія існує:biggrin: сам думав читаючи дану тему про це що ти написав.Bcі засоби пересування дані нам не для самознищення, а для відчуття задоволення від водіння в безпечних межах для нас та інших учасників дорожнього руху.Чотири роки тому сам пережив певну дорожню пригоду пов"язану з мотицеклістом,але ніякої злості чи ненависті до останніх не відчуваю,знаю одне що наш стан доріг в переважній більшості далеко не відповідає тим швидкостям що може розвинути за одиницю часу сучасний байк,тому можу побажати Вам лиш одне сьогодні-дай Боже Вам (а також всім водіям) здоро"я дожити до тих часів коли наші дороги "будуть відповідати можливостям Ваших стальних коней":drinks:

gammmer
18.04.2012, 01:53:53
+100 Тарас все таки телепатія існує:biggrin: сам думав читаючи дану тему про це що ти написав.Bcі засоби пересування дані нам не для самознищення, а для відчуття задоволення від водіння в безпечних межах для нас та інших учасників дорожнього руху.Чотири роки тому сам пережив певну дорожню пригоду пов"язану з мотицеклістом,але ніякої злості чи ненависті до останніх не відчуваю,знаю одне що наш стан доріг в переважній більшості далеко не відповідає тим швидкостям що може розвинути за одиницю часу сучасний байк,тому можу побажати Вам лиш одне сьогодні-дай Боже Вам (а також всім водіям) здоро"я дожити до тих часів коли наші дороги "будуть відповідати можливостям Ваших стальних коней":drinks:
Нам лишається лише надіятися, бо можливості будувати самим в нас нема, хоча стільки скільки водії платять в казну на дороги у нас, можна б було автобани бобудувати якби не розкрадали казну. А нарахунок що нам дані транспортні засоби для задоволеня згідний, але не для безпеки, інакше б більше ніж 1л авто і 200ти кубових мотів не випускали))). А водіння в безпечних межах має формуватися в наших головах, бо як то буває, можна стояти і щось собі наробити чи комусь.

Vomont
18.04.2012, 02:07:45
фото з FB
сам будучи в Києві минулого тижня сфотографував але поганої якості тому не виклав,веселе фото:biggrin:

ValodjaE36
18.04.2012, 10:08:05
хоча стільки скільки водії платять в казну на дороги у нас, можна б було автобани бобудувати якби не розкрадали казну.
платять але не питають за якість, від якої залежить їх безпека... що вже нікого не дивує(((

sergiy
18.04.2012, 11:20:13
Zozylkin, купу раз бачив мотоциклістів, які чемно дотримуються смуги і не летять "поперед батька в пекло". я тоді ще думаю, що от був би я на тому байку))))))
Крім того був і закордоном, де байків, напевно, більше ніж авто - і ніхто там нікого не робить "крайнім".
gammmer, молодці! назбираю купку грошей і встану в ваші ряди)))