PDA

Переглянути повну версію : Обов’язковий техогляд машин хочуть повернути для усіх юросіб


DJ@@SS
09.02.2012, 21:34:25
Джерело Відомості-UA.com

Уряд хоче відновити обов’язкове проходження техогляду для автомобілів господарюючих суб’єктів. Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, пише ТСН.

«На сьогоднішній день обов’язковому техогляду підлягають лише комерційні авто, які використовуються власниками для отримання вигоди. Уряд пропонує розповсюдити норму на всі суб’єкти господарювання. Тобто ТО стане обов’язковим для всіх юридичних осіб», — зазначив він.

На думку експерта, якщо таку постанову ухвалять, то ринок іномарок ще більше активізується, оскільки юрособи поспішать перед ТО оновити автопарк.

Нагадаємо, закон про скасування обов’язкового техогляду приватних автомобілів був прийнятий влітку минулого року. Тоді екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов (сьогодні Голова Ради міністрів Криму) заявив, що в результаті дії такого закону ДАІ недоотримає 500 млн. гривень щорічно, і тому уряд має знайти кошти для компенсації цих втрат.

http://vidomosti-ua.com/news/40437
***********************************
http://tsn.ua/groshi....ib.html

amh
10.02.2012, 09:40:42
В ДАІ називають безпідставними чутки про повернення обов’язкового техогляду транспорту.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні ДАІ МВС України з приводу появи в мережі Інтернет інформації щодо нібито повторного введення в Україні обов’язкового технічного огляду автомобілів.

Управління ДАІ нагадує, що у 2011 році Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» була скасована раніше діюча процедура державного технічного огляду та запроваджено обов’язковий технічний контроль транспортних засобів без участі Державтоінспекції.

Одне з основних положень цього закону – взагалі не підлягають обов'язковому технічному контролю легкові автомобілі, причепи до них та мототранспортні засоби, які не використовуються з метою отримання прибутку.

Для інших транспортних засобів була встановлена наступна періодичність обов’язкового технічного контролю:

– для легкових автомобілів, що використовуються з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки – кожні два роки;

– для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 тонни, причепів до них та автомобілів таксі незалежно від строку експлуатації – щорічно;

– для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.

Порядок проведення обов'язкового технічного контролю та обсяги перевірки технічного стану транспортних засобів визначаються Кабінетом міністрів України, зазначили в УДАІ.

Джерело - УНІАН (http://www.unian.net/ukr/news/news-485079.html)

DJ@@SS
10.02.2012, 14:32:08
ХУ!!!!:friends: