PDA

Переглянути повну версію : Новий BMW M5 перейде на турбодвигуни


CONFIG
09.07.2008, 09:42:37
Виконавчий директор BMW Норберт Рейтхофер (Norbert Reithofer) заявив, що компанія має намір зменшити об'єм майбутніх двигунів в спробі поліпшити їх економічність і понизити рівень викиду СО2 в атмосферу, і навіть іменита серія «М» отримає агрегати з меншою кількістю циліндрів. Поки не ясно, чи вдасться BMW зберегти колишню потужність М-версій в результаті подібних оновлень.

Внутрішні джерела компанії стверджують, що нове покоління седану M5, вихід якого очікується в 2011 році, отримає високопродуктивний двигун V8 з подвійним турбонадувом замість безнадувного V10. На даний момент BMW проводить тестування 4,4-літрового агрегату V8, що перенастроює, від кроссовера X6, і поки що фахівці добилися вражаючого результату — 405 к.с, згідно інформації видання Automotive News.

Крім цього, багатообіцяючим є іменитий 3,0-літровий шестициліндровий турбодвигун, продуктивність якого «майже порівнялася з об'ємнішими двигунами без турбонадуву».

В цілому, серія «М» стане економічнішою, завдяки впровадженню програми EfficientDynamics і установці нової семиступінчатої трансмісії з подвійним зчепленням.