PDA

Переглянути повну версію : BMW показав, як автопілот водить машину за водія


bmwe36petro
27.01.2012, 11:12:51
Ultimate Driving Machine бере управління на себе і таким чином позбавляє турбот і в той же час задоволення, які приносить процес водіння.
34377
Про розробку автономної системи управління німці заявили ще влітку минулого року. Відтоді BMW п'ятої серії, обладнаний за останнім словом техніки, пройшов випробування на закритому "полігоні", вийшов на дороги загального користування і вже накатав 5000 км.

Автопілот орієнтується в просторі по чотирьох "відчуттях", тобто датчиках: радар, камери, лазери і ультразвук. Розробники постаралися передбачити найрізноманітніші ситуації, які можуть виникнути на трасі, і прописати відповідні алгоритми, щоб звести до мінімуму необхідність втручання людини.

BMW під управлінням робота їздить виключно за закладеними програмно правилами (розпізнає знаки і дотримується швидкісного режиму, тримається у своїй смузі і не йде на випередження, а також реагує на дії інших учасників руху).

Тестування автопілота допоможе удосконалити вже існуючі "ассістанти" і підготувати до реального життя концептуальні розробки, як от Traffic Jam Assistant.
DgIAs3sBxCQ
Нагадаємо, автопілот планують встановлювати в Mercedes S - Class нового покоління. Схожі системи тестують компанії Volvo, Google і Volkswagen.

sergiy
27.01.2012, 11:46:07
круто! прогрес не стоїть на місці:)

Gamal
29.01.2012, 00:26:21
в нас до того ще дуже далеко :sorry: