PDA

Переглянути повну версію : Поїздка в Будапешт


CONFIG
02.07.2008, 13:54:32
Цими вихідними відвідав Будапешт і це було круто..

Так от, їхали на авто через ЧОП, можна їхати також через Польщу, але це довше і треба пересікати Словаччину.

Україно-Угорський кордон. Було трошки страшно, переживав за візу яку мені видало польське консульство, вона в мене була шенгенська багаторазова, але ці постійні моменти з тими візами заставляли мене сумніватись чи той варіант спрацює. Спрацював. Контрольно-пропускний пункт з Угорщиною виглядає набагато скромніше ніж з Польщею, машин мало, черг нема, всі розслаблені, ніхто ні на кого не кричить.. все як на цивілізованому кордоні. В черзі простояли десь годинку, угорці на відміну від поляків доглядають машину дуже ретельно, всі сумки, всі закаулки. Але все ж пропускають.

Дорога. Якщо ви не хочете заправлятись по 1.4 євро за літру, рекомендую заправити повний бак в Україні. Впринципі до Будапешту і назад мало б вистарчити. Не можу сказати яка там точно відстань.. порядку 320-350 км від кордону. Дорога весь час пряма, через 40-60 км виїзд на автобан (не забудьте оплатити за проїзд на найближчій заправці), за проїзд беруть 1500 форінтів (1000 форінтів ~ 4.5 евро) на 4 дні. Обмеження швидкості на автобані 130 км/год. Їхати швидше ніж +10 не рекомендую. Поліцію ви наврядчи побачите, але на деяких мостах (їх там десятки) стоять камери які фіксують швидкість (вважайте, щоб на виїзді з Угорщини вам не виставили кругленький рахунок за перевищення швидкості), угорці вже знають де вони і дозволяють собі "літати". Заблудитись нереально, головне їхати прямо. Не забувайте що на автобані не можна зупинятись! Для цього є спеціальні місця, інколи поряд з заправкою. Мене здивувало що на заправках ніхто не говорить англійською, тому якщо треба заправитись вставляйте пістолет, заливайте скільки треба і тоді тикаючи пальцем на своє авто давайте гроші.

Проживання. Шукайте апартаменти, це дешевше ніж готель (потім викладу контакти). Ми орендували квартиру на дві ночі за 93 євро на добу. Квартира знаходилась на центральній вулиці, 5 хв до річки, банкомат біля входу в будинок, поряд кілька точок щоб поїсти, поруч торговий центр та ринок. Квартира.. 2 кімнати з 6 спальними місцями, 2 телевізори, 2 туалети, душ, пральна машина, мікрохвильовка, електрочайник, тостер, весь кухонний посуд, холодильник ітд і що я зацінив.. кондиціонер.

Харчування. З тим проблем нема.. на деяких вуличках кафешки та ресторани йдуть одні за одними. Готують дуже смачно, ні, неймовірно.. Ціни правда з нашими не порівняти.. скажімо пиво за 0.4 літра 4-5 євро, перше 4-7 євро, салат 7 - 10 євро (ох, ці салати.. я здивувався коли офіціант не запитав чи ми будемо ще щось крім салату.. порції гіганські і смачні). До другого ми навіть не доходили.. В спілкуванні з офіціантами нема проблем, всі вільно володіють англійською.

Екскурсії. Тут важко щось сказати.. оскільки з 15 точок які нанесені на туристичну карту відвідали хіба 4. Реально дуже багато цікаво. Нам було зручно, ми жили в центрі то до всього можна було добратись пішки. Хоча цікаво також поїздити і подивитись місто і вдень і вночі. На річці велика кількість корабликів на яких можна поплавати, але перед такою акцією зверніть увагу на погоду, у вітряну погоду там не дуже приємно.

Шопінг. Попали якраз на сезон знижок. Скажу тільки що тут в тому плані є де відірватись і розігнатись. По масштабах торгових центрів Південний ховається, по різноманіттю товарів теж. Якщо ви любите шопінг то день у вас піде на це діло тільки так.

Будапешт. Якщо врахувати те який я нєвпічєтлітєльний і що мене важко здивувати Будапешт мені дуже сподобався. Величезна кількість всякого цікавого. Все дуже чітко організовано. Ніяких пробок, то при тому що машин дуже багато. Незважаючи на те що місто дуже велике і життя там бурхливе ввечері дуже тихо. Можна залізти на пагорби і спостерігати годинами за містом. Ввечері дуже гарно, все світиться, все підсвічено.. і тишина. Вважаю що треба туда їхати хоча б на 3 дні, реально багато чого просто не встигли подивитись.
Ще кілька моментів.. якщо вам треба щось спитати на вулиці, звертайтесь до молодих людей.. більша ймовірність що вони знають англійську. Кредитна картка добре, але не всюди її приймають і банкоматів не так багато як в нас. Тому при першій нагоді можете сміло 50 євро ~ 12000 форінтів знімати. Картки приймають переважно тільки в магазинах і то великих. Поїсти за рахунок кредитки нам не вдалось. Євро розраховуватись теж не раджу.. по-перше їх не всюди беруть, по-друге невідомо який курс. При обміні в канторах уважно з курсами.. є кантори для туристів. А взагалі раджу зразу на кордоні поміняти гроші і не мати потім проблем. Канторів теж небагато.

Витрати. Поїздка обійшлась десь до 200 євро з чоловіка (нас було троє).

П.С Раджу всім..

bmwe36petro
02.07.2008, 14:43:30
CONFIG, як це не дивно, але я теж минулого тижня був у Будапешті та Відні. Правда ми їздили з фірмою 50чол. автобусом. Крім вищесказаного, моя порада тим, хто все ж таки збирається у поїздку в Будапешт, відвідати Відень, хоча б на один день. Туди теж недалеко їхати по автобану (~200км при макс.130км/год - це до 2год). Також в маршрут раджу включити такі міста в Угорщині як Мішкольц та Хайдусобосло (це по дорозі Будапешт-Чоп). Там знаходяться купальні та аквапарк, дуже хороше місце, де можна поплавати та позагаряти, вхід в купальні Хайдусобосло 1200 форінтів (~36грн) на цілий день, в Мішкольці трохи менші купальні за розмірами і вхід залежить від годин (найдешевше після 16.00) 1200 форінтів на 3год.

Just be
02.07.2008, 15:31:40
тому якщо треба заправитись вставляйте пістолет, заливайте скільки треба і тоді тикаючи пальцем на своє авто давайте гроші.
:-)))

Звіт класний, але де фотки ?)

Lehae34
02.07.2008, 22:42:04
Хайдусобосло
LOL

CONFIG
08.07.2008, 09:25:53
Додав фото ;-)