PDA

Переглянути повну версію : Підрозділ BMW M GMBH відзначає 30-річний ювілей


CONFIG
20.06.2008, 10:24:57
Підрозділ BMW M GMBH, який займається заводським доведенням автомобілів, проведених баварським автомобілебудівним концерном BMW, відзначає своє 30-ліття. До ювілею компанії приурочили продаж 300 000 автомобіля, підготовленого BMW M. Ювілейним автомобілем став BMW M3 білосніжного кольору, який в урочистій обстановці передали майбутньому власникові в Регенсбурзі.

Започаткування компанії BMW Motorsport GMBH відбулася в 1972 році. І лише 6 років опісля з'явилася обмежена партія спортивного автомобіля BMW M1. Шестициліндровий мотор M-Power, що є прабатьком сучасних двигунів, що встановлюються на M-Series, був вироблений в 1978 році.

Починаючи з 1984 року підрозділ BMW M GMBH став дотримуватися філософії розвитку високоефективних автомобілів, відповідних для повсякденного застосування. Першою такою моделлю баварського концерну стала BMW M5 з рядним шестициліндровим мотором потужністю 286 к.с. Через два роки з'явилася молодша BMW M3 і з тих пір саме 3-Series є найбільш популярною моделлю для BMW Motorsport.