PDA

Переглянути повну версію : Поновлення водійського посвідчення


Kubovich
18.06.2008, 13:31:40
Вирішив поділитися досвідом і написати мануель по отриманню нових прав, взамін загублених. Надіюсь він нікому не знадобиться ;-)

Пройшов тиждень часу з моменту написання заяви в міліції і мені по пошті прийшла малява, що я такий-то такий-то олень, про*бав документи з власної необережності. Залажу в гугль, і знахожу список паперів необхідних для тої всієї бурократії, а саме:
1. Медична довідка
2. Заява з міліції
3. Паспорт
4. Дві фотографії 3х4

Нуу, думаю, шось мені не охота бігати по дахтарам і здавати аналізи, подзвоню я до "дяді" який мені рік тому робив права. "Тра-та-та, треба поновити права" - "Бла-бла-бла, 750грн"...хммм, шота дофуя.... але, подумавши скільки часу і нервів я потрачу на ту біганину, домовляюсь з ним і підїжжаю до МРЕВа: "Бла-бла-бла, 900!!!грн" - *№%*!!! :-[
"дядя" був посланий курити бамбук, і почалась моя сага по місту Лева.

Перше що мені спало на думку, це звернутись в автошколу, авось поклеять ту довідку медичну. Коли в 4му по рахунку закладі мені сказали шо це імпосібл :-\, довелось змиритись і робити все по чесному. Ы:
1. Нарколог, вул. Б.Лепкого 8. - 1.5 години в черзі, 16грн і сертифікат в мене на руках
2. Day 2: Психоневропатоолог, вул. Коціловського, 30, 2 дні (аналізи в 1ший, і сертифікат на другий день), 52грн і я вже щасливий володар двох калярових бамажок.
3. Нумбер драй: медогляд - проходив його в КЛЛЗ на Огієнка. Черг практично нема, так що чуть більше ніж за 2 години я пройшов 6 лікарів і здав кров на аналіз. На наступний день, оплативши в касу 58грн і отримавши печатку, з щасливим таблом 8-P повалив в МРЕВ "отримувати права" - ХРЕН ВАМ!!! :-\

В МРЕВі мене просвітили, що треба ще заяву з 3 печатками на ній (про те що права не вилучалися), квитанцію про оплату і...сцуко ПЕРЕЗДАЧА ЕКЗАМЕНА ;-[ . На роботу приїхав взагалі без настрою, але заставив себе зібратись і поліз знову питатись в дяді Гугла. Да, все правильно, закон так і каже. Є можливості не перездавати іспит якщо:
1. Ви їздите протягом останнього року на автомобілі власному, по дорученню або службовому. Все це треба підтвердити.
2. Права були втрачені внаслідок стихійного лиха.
3. Якщо по факту кражі документів була заведена кримінальна справа.
В усіх випадках МРЕВ все це ретельно перевіряє, і треба бути добре підкованим щоб доказати це. І в даному випадку, довідка з ментури була нафуй не нада :(

Нажаль, під жодну категорію я не підпадав, і довелось робити "дзвінок другу". І ось, я зустрічаюсь з "дядя номер 2" - давай доки, довідку з печатками, 250грн і завтра забираешь - по рукам.

Про печатки тоже цирки:
Їдемо на Городоцьку 124 в УДАЇ і пишемо там заяву в к.20. Там ставлять нам першу печатку за яку доведеться заплатити 39грн. Валимо на другий поверх, і там нам знов роблять кляксу за ті самі тугрики. 3 клеймо ставиться біля МРЕВа в Батальйоні - апядь 39!

На наступний день, оплативши в касу 310грн я отримав на руки кусок картона з надписом "тимчасовий талон" на 2 місяці, після чого мені видадуть постійне посвідчення водія.

ЫТОГО:
1. Нарколог - 16
2. Псіх - 52
3. Мед. довідка - 58
4. Заява з печатками - 120
5. Оплата в касу - 310
6. "екзамен" - 250
сума = 810грн + тиждень втраченого часу :-]

Так, шо відмовитись від 900грн було моєю помилкою, хоча з іншого боку тепер в мене є довідка яка дійсна на протязі 2 років, і в разі чого я можу нею зкористатись. Вот така вот і сторія... ;-)

Lehae34
18.06.2008, 13:58:01
Да, все как в анекдоте про двух кумов!
Но!
1.Ты получил неоценимый опыт!
2. Куча приключений!
3. Поделился опытом с камрадами!
П.С. роковыми то оказались 150 грн, так как на 750 грн был согласен!:)

Kubovich
18.06.2008, 14:27:16
Да, все как в анекдоте про двух кумов!
Но!
1.Ты получил неоценимый опыт!
2. Куча приключений!
3. Поделился опытом с камрадами!
П.С. роковыми то оказались 150 грн, так как на 750 грн был согласен!:)

Да, все что происходит - все к лучшему ;-)

Solidol
20.06.2008, 14:27:00
якийсь гондурас повний:-/ губив права 15 років назад на зарє незалежності, поновив за 10 уЁ (перездача) і все.

Andy
23.12.2008, 15:38:59
Унікальна країна.. це тільки в нас може бути у водія 5 років стажу, і його , після викрадення/втрати прав, щей змушують здавати на права... маразм якийсь... А от цікаво, яким чином можна скористатись поправкою щодо "власної машини водіння нею" ? як можна довести, що тобі права здавати не потрібно? чи це нереально в нас і дешевше буде просто їх купити.. ?