PDA

Переглянути повну версію : ДАІ хоче відмінити доручення


pilot
16.03.2011, 07:59:28
Водіям хочуть спростити життя. ДАІ запропонувало скасувати нотаріальну довіреність на право керування автомобілем, яка коштує 250-300 гривень і яку потрібно переоформляти кожні 3 роки. Замість неї хочуть ввести заяву. У ній господар авто повинен написати прізвища тих, кому він довіряє водіння своєї машини, і подати особисто в ДАІ.

Процедура буде безкоштовною, крім того, заява не має «терміну придатності». Прізвища тих, хто має право керування, внесуть до електронної бази ДАІ, власнику протягом доби відправлять поштою підтвердження: мовляв, такий-то врахований. Тому, хто сидить за кермом потрібні тільки права, техпаспорт і страховка «автоцивілки» на дане авто. Якщо інспектор вас зупинить, то повинен буде зв'язатися з постом ДАІ і перевірити, чи внесений цей водій в базу. Процедура з гендорученням, яку часто оформляють при продажі авто, щоб не платити податки, залишиться колишньою. Нагадаємо, її оформлення коштує близько 800 грн.


У ДАІ стверджують: скасування обов'язкової для не власника авто довіреності на право керування ним відповідає європейським нормам. «Поки документ у стадії обговорення, тому можна внести до нього будь-які зміни», - запевнив керівник прес-служби департаменту ДАІ Ігор Клопотів. А ось зміни-то якраз і потрібні, причому кардинальні, вважають експерти. У першу чергу, це може породити новий виток корупції - адже інспектор може зробити вигляд, що не може зв'язатися з постом для перевірки або заяви не виявилося в базі, щоб запропонувати домовитися на місці.


Юрист Олексій Святогор стверджує, що в ДАІ хочуть поміняти «шило на мило», адже власникові автомобіля все одно потрібно витрачати час на оформлення заяви, різниця лише в тому, що вона, на відміну від довіреності, безкоштовна. «Але думаю, що багато хто все одно будуть возити з собою підтвердження з ДАІ, щоб захиститися від здирства». За словами юриста Вадима Володарського, ні довіреностей, ні заяв власника в Європі немає: «Презумпція невинності передбачає, що якщо машина не числиться в розшуку, то водій управляє нею законно. У нас навпаки - людина повинна доводити, що він не викрадач ». У МВС говорять, що відмовитися від контролю не можна - інакше неможливо оперативно виявити випадки викрадення
http://job.ukr.net/news/gai-otmenjaet-doverennost-na-vozhdenie-avto/

ValodjaE36
16.03.2011, 12:28:19
це вже набагато краще, що безкоштовно, але для продажі, все одно будуть використовувати Гендовіреності, щоб не платити одразу за переоформлення, бо право на керування це не право на власність!

VAVAN
16.03.2011, 12:36:36
в Європі немає: «Презумпція невинності передбачає, що якщо машина не числиться в розшуку, то водій управляє нею законно. У нас навпаки - людина повинна доводити, що він не викрадач ». У МВС говорять, що відмовитися від контролю не можна - інакше неможливо оперативно виявити випадки викрадення
так і буде надалі.. ми все дужче будем віддалятися від ЄВРОПИ.
В США, так як в Європі також - все просто.

Vexler
16.03.2011, 15:25:46
Якщо зміни пройдуть цього року було б непогано :)
ДАІ на постах вже давно мусили б мати єдину базу даних, по яких могли без "компостірування мозгів" легко перевіряти такі дані, як "чиста" машина чи ні, які водій\власник мав раніше порушення, наявність доручення на авто і т.п.

Anesteziolog
16.03.2011, 16:45:20
Там одні тупаки сидять. Ше тупішого не могли придумати. Міняють 1 фігню на іншу. Розігнати їх треба і взяти пару ПИДР щоб дорожній рух регулювали, а з їх зарплат дороги поробили, а то в нас всі знають шо треба було б зробити, а роблять фіг знати шо.

vikoren
16.03.2011, 17:00:37
дороги поробили, а то в нас всі знають шо треба було б зробити, а роблять фіг знати шо.
роблять так сказати ямковий ремонт нашо робити повністю гроші виділили ну типу зробили ...ой знов робити знов виділили ой знов робити треба ой вже на особняк нажив треба ше дороги робити оп і ремонт свіженький гггг..... а ті мудаки типу краще хочуть зробити а шило на мило міняють в свою сторону одні гемори на свіженькі

ValodjaE36
16.03.2011, 19:08:37
ой знов робити знов виділили ой знов робити треба ой вже на особняк нажив треба ше дороги робити оп і ремонт свіженький гггг.....
розсмішив :lol:
а з другої сторони шкода, бо це правда!

zmej
16.03.2011, 21:49:42
ямковий ремонт це бездонна бочка, скільки не кидай а все мало...

doctor
16.03.2011, 23:47:36
ДАІ на постах вже давно мусили б мати єдину базу даних,
Про яку єдину базу ми говоримо??????????......, якщо сплачену квитанцію про штраф- потрібно їм везти і тикати нею їм в ніс.

VAVAN
17.03.2011, 00:20:08
якщо сплачену квитанцію про штраф- потрібно їм везти і тикати нею їм в ніс.
мало того, потім приходить з виконавчою лист з подвоєним штрафом який ви вже оплатили.. (в мене таке вже біло два рази)