PDA

Переглянути повну версію : Новий турбомотор BMW з'явиться на Z4 і 5-Series


bmwe36petro
25.01.2011, 10:33:45
23675
Компанія BMW, що недавно представила новий чотирициліндровий турбомотор об'ємом два літри, планує використовувати його на декількох моделях. Крім анонсованого раніше кросовера BMW X1, силовий агрегат найближчим часом з'явиться на родстері Z4 і сімействі BMW 5-Series.

Як очікується, новий мотор замінить собою трилітрову атмосферну "шістку", що в залежності від модифікації розвиває від 258 до 272 кінських сил. Дволітровий турбодвигун поки доступний тільки в одному варіанті - потужністю 245 кінських сил (350 Нм). У порівнянні з атмосферним двигуном, цей агрегат на 16 відсотків економніший і викидає менше шкідливих речовин в атмосферу.

Дебют дволітрового турбомотора відбудеться на компактному кросовері BMW X1, який одержить індекс BMW X1 xDrive28i. На розгін з місця автомобіль у версії з механічною КПП буде витрачати 6,1 секунди, а у версії з "автоматом" - на 0,4 секунди більше. Витрата палива у новинки в комбінованому циклі складе 7,9 літра на сто кілометрів пробігу.

При цьому не виключено, що новий турбомотор буде випускатися в декількох варіантах потужності, і в менш форсованої версії з часом може стати заміною ще і 2,5-літровому "атмосфернику".

Джерело: Lenta.u