PDA

Переглянути повну версію : MINI планує брати участь у перегонах


bmwe36petro
10.08.2010, 17:25:43
Легендарний британський автомобіль MINI з 2011 р. планує відновити участь у світовому чемпіонаті з ралі.
189041890518906
У 2011 році всесвітньо відомі автомобілі MINI візьмуть участь в окремих раундах чемпіонату світу з ралі World Rally Championship (WRC), що проходить під егідою Міжнародної автомобільної федерації. А з 2012 року стрімкі британці вийдуть на всі змагання сезону!

На World Rally Championship буде виставлений автомобіль MINI Countryman WRC, спеціально розроблений компанією Prodrive у співпраці з MINI на базі серійної моделі. Під капотом у гоночного MINI Countryman потужний 4-циліндровий двигун об'ємом 1,6 л з турбонаддувом, розроблений BMW Motorsport. Британський гонщик повністю відповідає новим вимогам Super 2000 Міжнародної автомобільної федерації, які передбачають використання двигунів з турбонаддувом об'ємом 1600 куб. см з повним приводом, а також застосування передових технологій, що підсилюють зчеплення з дорожнім покриттям. Перший тест-драйв MINI Countryman WRC, в якому зможуть взяти участь команди-замовники, запланований на осінь 2010р.

Між іншим, одним з перших випробував серійну версію MINI Countryman іменитий німецький гонщик «Формули-1» Себастьян Феттель (Sebastian Vettel). Ще до офіційного виходу автомобіля на ринок Феттель обкатав нового члена легендарного сімейства і зміг гідно оцінити не тільки зовнішній вигляд, але і зухвалий характер MINI Countryman, що повністю поєднує риси класичного MINI і сучасного автомобіля класу Sports Activity Vehicle.
18907
Рішення про відновлення участі в гоночних турнірах підтверджує прагнення MINI до продовження успішної серії перемог у світових ралі. У 1960-х роках MINI Cooper S став справжньою сенсацією світового ралі, неодноразово отримавши перемогу в легендарних перегонах Монте-Карло. MINI також займав перше місце п'єдесталу і в багатьох змаганнях європейського чемпіонату з ралі. Стрімкі британці вже продемонстрували свій спортивний характер в ході заїздів MINI CHALLENGE і тепер виходять на новий рівень, беручи участь в WRC.

Джерело: Прес-служба компанії BMW