PDA

Переглянути повну версію : Команда BMW виграла знаменитий добовий марафон


bmwe36petro
21.05.2010, 09:12:07
Заводська команда BMW отримала перемогу в гонці "24 години Нюрбургринга", що завершилася 16 травня, повідомляє Autosport.
16759
Екіпаж BMW M3 категорії GT2, що складався з Йорга Мюллера, Аугусто Фарфуша, Уве Альцена і Педро Лами, випередив Ferrari F430 GTC під управлінням Домініка Фарнбахера, Аллена Сімонсена, Марка Сіфріда і Леха Кіна.

"Під час останнього візиту в бокси у нас відмовила четверта передача, - сказав Мюллер. - Проблема поступово посилювалася, тому треба було бути обережним. Але у результаті усе закінчилося добре". Один з фаворитів гонки, команда Phoenix Racing, що виступала на Audi R8 LMS, фінішувала лише на третьому місці, відставши від лідерів на один круг.

У категорії GT3 велику частину дистанції лідирував гібридний Porsche 911 GT3, під управлінням Йорга Бергмайстера, Річарда Лейтца, Мазко Хольцера і Мартіна Раггінгера. Проте за декілька годин до фінішу екіпаж був вимушений відправитися в бокси для усунення технічної несправності. В результаті перемогу в цій категорії отримала команда Schubert Motorsport, що виступала на BMW Z4.

У гонці також взяв участь пілот команди Ford чемпіонату світу з ралі Ярі-Матті Латвала. Для фінського гонщика, вигравшого останній етап WRC в Новій Зеландії, старт в 24-годинному марафоні став етапом підготовки до асфальтових перегонів сезону, в Болгарії, Німеччині, Франції і Іспанії.

Латвала виступив на автомобілі Ford Focus RS, підготовленому групою студентів кельнського університету під керівництвом професора Франка Хермана. Його партнерами стали Ганна Вассертауер, Даніела Шмід і Стефан Шлесак.

Екіпаж Латвали проїхав по 20-кілометровій трасі 29 кругів, і в загальному заліку зайняв 117 місце з 197 на старті. Через чотири години після старту через уламки на трасі був пошкоджений двигун, і команді довелося провести більше трьох годин в боксах, усуваючи несправності.

"Перед тим, як нам довелося заїхати в бокси, ми йшли на 72 місці, і зуміли проїхати найшвидший круг у своїй категорії, - сказав Латвала. - Дуже шкода, що ми втратили так багато часу на ремонт. Я управляв машиною увечері і рано вранці, але не вночі, тому наразі я не можу сказати, що брав участь в добовому марафоні. Це ще попереду".

"Я був за кермом на завершальному відрізку гонки, і трохи пригальмував, щоб дочекатися закінчення часу і не проїжджати зайвий круг. Я був першим, хто побачив картатий прапор, і подумав, що виграв гонку", - пожартував Латвала.

Джерело:Lenta.ru

sergiy
21.05.2010, 11:56:38
:first::drinks::party::beer::aggressive::vava::girl_hospital: