PDA

Переглянути повну версію : Американським заводам BMW загрожує зупинка через вулканічний пил


bmwe36petro
21.04.2010, 16:23:27
Компанія BMW може припинити збірку автомобілів на заводах в США через відміни авіарейсів з Європи. Як повідомляє BusinessWeek, частина вузлів для виробництва моделей BMW X5 і X6 поставляються до Америки з Європи, проте зараз авіасполучення над європейськими країнами практично припинене через хмари вулканічного пилу.

Виверження вулкана в Ісландії, що почалося 21 березня, викликало відміну більше 63 тисяч рейсів в Європі. Хмара вулканічного пилу, що піднялася у верхні шари атмосфери, представляє загрозу для літаків: пил, потрапивши в турбіни, може викликати їх вихід з ладу. Крім того, попіл погіршує видимість і порушує радіо-повідомлення.

Часткове відновлення польотів над Європою почалося лише в понеділок, 19 квітня. Проте Німеччина тимчасово відкрила шість аеропортів, але потім знову припинила польоти. Коли авіасполучення буде відновлено повністю - поки не відомо.

Тим часом, ісландські учені помітили значне зниження активності вулкана: стовп попелу над вулканом вже не піднімається вище за три кілометри. Раніше вулкан викидав попіл на висоту до 6-7 кілометрів

Джерело: Lenta.ru