PDA

Переглянути повну версію : На честь гоночної перемоги 70-річної давності BMW підготує концептуальне купе


bmwe36petro
14.04.2010, 15:24:58
Компанія BMW планує на італійському конкурсі дизайну Concorso d'Eleganza Villa d'Este, який пройде з 23 по 25 квітня, представити новий концептуальний автомобіль, створений на честь перемоги баварської марки на гонці "1000 миль" (Mille Miglia) 70 років тому. Як мовиться в офіційному повідомленні, прототип під назвою 328 Mille Miglia Concept Coupe буде сучасною інтерпретацією машини BMW 328 Kamm Coupe, що випускалася в 40-х роках минулого століття.

Прототип буде представлений на конкурсі разом з класичним автомобілем, який реставрувався фахівцями з середини 90-х років. Для відновлення оригінального BMW 328 Kamm Coupe (таких машин у всьому світі після Другої світової війни збереглося всього п'ять штук) були використані архівні документи німецького виробника і приватних колекціонерів, а також застосовувалося складне комп'ютерне моделювання. "Ми зуміли подолати всі технічні складнощі, що виникали в процесі реставрації, витратили незліченну кількість годин на дослідження і обговорення проекту, проте коли ви побачите цю машину, ви відчуєте весь професіоналізм і пристрасть, що вкладалися в розробку цієї машини багато десятиліть тому", - заявив Карл Баумер, директор відділення BMW Group Classic.

Два роки тому на Concorso d'Eleganza Villa d'Este компанія BMW також привезла концепт-кар під назвою M1. Він був створений на честь 30-річчя однойменного середньомоторного спортивного купе німецької марки, що випускалося з 1978 по 1981 рік. Дизайн прототипу був виконаний за мотивами оригінального BMW M1, який був спроектований дизайнерським ательє Джорджетто Джуджаро. Представлений на конкурсі концепт-кар був всього лише макетом – у нього був відсутній салон і технічна начинка.

Джерело: lenta.ru