PDA

Переглянути повну версію : Автоцивілка як привід для дорожніх дискусій


Digress
02.04.2010, 09:16:31
Більшість водіїв, втім, вважають за правильне демонструвати поліс за першої ж вимоги стражів порядку. Не зважаючи навіть на пояснення чільників Державтоінспекції щодо меж інспекторських повноважень.

Сергій БУДНИК, заступник начальника ДАІ України:"Існує чотири випадки, передбачені законом, коли інспектор може перевірити наявність полісу. Це, в першу чергу, порушення правил дорожнього руху водієм, це оформлення дорожньо-транспортної пригоди, це проведення державного технічного огляду і це реєстрація і перереєстрація транспортного засобу. Ось 4 випадки коли ми маємо і зобов’язані контролювати поліси і вживати заходів з притягнення до відповідальності осіб які їх не мають, відповідно до статті 126 кодексу України «Про адміністративні правопорушення"
Та ж таки юридична норма створює і суто правову колізію. Закон про автоцивілку називає обовязковий документ полісом ВНУТРІШНЬОГО страхування, амін кодекс же дозволяє правоохоронцям перевіряти наявність просто полісу страхування. Втрачене певно через неуважність парламентарів слово і мусить ставати у нагоді водіям – впевнені адвокати. Правники закликають автовласників у судовому порядку оскаржувати накладення працівниками ДАІ штрафу за відсутність полісу у будь-якому випадку, а не лише під час непередбаченої законом перевірки.

{ додано через 4 хвилини }
В мене якраз минулого тижня була подібна ситуація!Зупинив мене даєць,перевіряв документи і попросив автоцивілку,я йому її показав бо не знав,що можу не показувати!:ireful:
Але він ще хотів мені припесати,що я не пропустив пішохода,але насправді його там не було!
Він подумав що я ше дуже молодий і лаханусь на його предяви,але йому не вийшло цього зробити і він мені побажав щасливої дороги!!!!:)

Anesteziolog
02.04.2010, 11:18:26
Ніколи не показую, вічно з ними спорю. Останній раз даішко розказував мені шо складає протокол і я його не оскаржу типу він прийде в суд я йому сказав давай, удачі, той через 2 хв. віддав документи, ше розказував мені ШО ТАКИЙ РОЗУМНИЙ ІНТЕРНЕТУ НАЧИТАВСЯ. я кажу так. До речі з аптечкою і вогнегасником також вроді так само. Хтось знає точно?

Vexler
20.02.2011, 14:06:52
За аптечку і вогнегасник, здається, даєць може питати просто так, але це вже крайні випадки, коли немає до чого примахатись...і таке дуже рідко буває! :)

Щодо полісу, то є тільки 4 випадки для перевірки автоцивілки у водія:

1) переоформлення машини
2) ДТП
3) проходження ТО
4) порушення ПДР (тоді вже перевірка полісу йде як "бонус")

Таким чином, просто так ніхто через сам поліс зупиняти і перевіряти не має права.

До речі, кого цікавитиме страховка можете звертатись до мене ;)

Страхова компанія БРОКБІЗНЕС, Львів, вул. Шпитальна 9, офіс 11, тел\факс: (032) 253-75-83 або 0972238869 Віктор a.k.a. Vexler