PDA

Переглянути повну версію : MotoGP-2008: Родстер BMW дістався чемпіонові


CONFIG
21.02.2008, 09:03:41
Чемпіон світу, що діє, по кільцевих мотогонках в класі MOTOGP 22-річний австралієць Кейси Стоунер (Casey Stoner) став переможцем в 40-хвилинній кваліфікації BMW M Award на треку в іспанському Херес-де-ла-фронтера.

Таким чином, саме йому дістався яскраво-червоний родстер BMW Z4, який баварський авто- і мотовиробник презентував кращому в цій кваліфікації.

Примітно, що, як відзначили присутні на треку, досить рідко трапляється, щоб переможцем таких ось призових кваліфікацій ставали чемпіони, що діяли, Стоунер і тут вирішив порушити традицію.

Не дивлячись на дощ і, відповідно, мокру трасу, пілот команди Ducati Marlboro вже на перших п'яти кругах показав той самий результат, який став кращим і привів його до перемоги, – 1'49.263.

П'ятикратний чемпіон MOTOGP італієць Валентіно Россі (Valentino Rossi) спочатку активно боровся із Стоунером, але потім, коли перевага австралійця стала незаперечною, битва зійшла нанівець і у результаті Россі хоч і зайняв друге місце, але відстав від лідера більш ніж на секунду – його результат – 1'50.580.

На третій позиції в даному "заїзді за BMW" опинився лідер першого дня тестів в Хересі американець Никі Хейден (Nicky Hayden), який лише злегка поступився Россі, – 1'50.785.

Фахівець з мокрих трас австралієць з команди Kawasaki Racing Ентоні Уест (Anthony West) цього разу продемонстрував лише четвертий результат. Його час в цьому заїзді – 1'50.799.

Партнер Хейдена по команді Repsol Honda іспанець Дані Педроса (Dani Pedrosa) і другий учасник команди Kawasaki Racing Team американець Джон Хопкінс (John Hopkins) взагалі не стали брати участь в цій гонці на мокрій трасі.