PDA

Переглянути повну версію : F1: Команда Формули-1 BMW Sauber змінить назву


bmwe36petro
18.03.2010, 19:41:28
Команда Формули-1 BMW Sauber змінить свою назву на Sauber. Про це в інтерв'ю Autosport заявив засновник і власник стайні, Петер Заубер.
13770
Команда, що останні декілька років належала BMW, в нинішньому сезоні носить назву BMW Sauber, хоча вже не має ніякого відношення до німецького автоконцерну, що покинув чемпіонат.

Зміна найменування команди по ходу сезону може відбутися тільки при схваленні решти всіх учасників чемпіонату. Але для швейцарської команди це буде лише формальність, оскільки зараз Sauber використовує мотори Ferrari, а не BMW. Проте, Заубер не подавав заявку на зміну назви, оскільки це може позбавити його доходів від телетрансляцій за минулий рік.

У інтерв'ю Autosport Петер Заубер підтвердив, що незабаром попросить про зміни, але поки не визначився, коли. "Ми подамо заяву про зміну назви шасі, але час ще не визначений, - сказав він. - Так чи інакше, це відбудеться по ходу нинішнього сезону".

Ця зміна може відбутися після появи у команди титульного спонсора - в цьому випадку найменування спонсора буде включено в повну назву стайні. Зараз число спонсорів Sauber невелике, і болід команди практично позбавлений наклейок.

"Наш автомобіль до цих пір білий, оскільки знайти спонсора - особливо титульного - в січні і лютому практично неможливо, - пояснив Заубер. - Зараз ми шукаємо спонсорів на 2011 рік - на цей рік ми знайшли необхідні кошти. Але якщо ми зможемо укласти контракт з крупним спонсором наступного року до середини нинішнього сезону, то можливо, співпраця почнеться раніше".

У першій гонці сезону 2010 року гонщики Sauber стартували з 14 і 16 позицій, але зійшли по ходу дистанції із-за проблем з гідравлікою.

За матеріалами: lenta.ru