PDA

Переглянути повну версію : Ательє Nowack Motors готове «роздягнути» мотори BMW X5 M і X6 M догола


bmwe36petro
15.03.2010, 18:31:59
Взагалі-то, ательє Nowack Motors раніше бралося за доопрацювання моторів тільки седанів, купе і родстерів, але часи міняються і, чи то криза, чи то нудьга, змусила німецького тюнера звернути увагу на позашляховики BMW X5 M і X6 M. Вийшло, треба визнати, дуже гідно.

Відразу обмовимося, в Nowack Motors працюють скромні хлопці, тому, побачивши на вулиці створений ними автомобіль, ви ні за що не здогадаєтеся яке пекуче «серце» у нього всередині – тюнер не пропонує ніяких зовнішніх змін, окрім 22-дюймових колісних дисків. Зате під капотом затаїлися 715 кінських сил, замість стокових 555-и від M
GMBH, а максимальний крутний момент виріс з 680 до 845 Нм!

В цілому, мотор V8 об'ємом 4,4 літра з двома турбінами зберігся, але, як говорять інженери ательє своїм майбутнім клієнтам: «привозите ваші X5 M і X6 M, і ми роздягнемо їх мотори до самого скелета». Фахівці стверджують, що від старого двигуна залишається тільки зовнішній вигляд і деякі його внутрішні частини.

В першу чергу розробники тюнінг-пакету розточують циліндри, щоб встановити в них нові поршні, після чого покривають внутрішню поверхню спеціальною речовиною – алюсилом, яка знижує тертя і стійка до нагріву. Потім встановлюють нові розподвали, шатуни, клапана, кільця, штифти, головку блоку циліндрів і ще масу нових деталей двигуна.

Крім того, модернізуються обидві турбіни, встановлюються нові повітряні фільтри, спортивні вихлопна система і каталізатор. У блок управління двигуном завантажується нове програмне забезпечення, а також знімається обмежувач швидкості, дозволяючи N700 розігнатися до 330 кілометрів на годину.

За бажанням клієнта Nowack Motors модифікує трансмісію і диференціали, встановить могутнішу гальмівну систему, а також змінить характеристики підвісок. На довершення фахівці ательє готові одягнути салон в ексклюзивну шотландську шкіру і встановити аудіосистему класу High-End. Ціну і динамічні характеристики N700 тюнери вважали за краще розкривати тільки своїм клієнтам.

За матеріалами: caredge.ru