PDA

Переглянути повну версію : BMW готує передньопривідного конкурента Audi A1


bmwe36petro
11.03.2010, 08:47:49
Компанія BMW планує в найближчому майбутньому випустити на ринок компактний передньопривідний автомобіль. Він буде побудований з використанням агрегатів моделей MINI і на ринку складе конкуренцію хетчбеку Audi A1, представленому минулого тижня на моторшоу в Женеві, а також машині Smart Forfour наступного покоління, яка зараз розробляється фірмою Mercedes-Benz.

Як заявив журналу Autocar керівник баварського виробника Норберт Райтхофер, нова модель, яка займе в гаммі компанії місце на сходинку нижче 1-Series, може з'явитися завдяки тому, що зараз, не дивлячись на "кризове" зниження купівельної спроможності, в світі все ж таки спостерігається підвищений попит на невеликі автомобілі преміальних марок. "Ми розширимо лінійку BMW і MINI за рахунок нових компактних моделей і модифікацій. Для цих машин ми розробляємо загальну передньо- і повнопривідну архітектуру", - додав Райтхофер.

За деякими даними, передньопривідний BMW буде побудований на платформі хетчбека MINI Cooper наступного покоління, який з'явиться на конвеєрі не раніше 2014 року. Німецький же автомобіль, як очікується, вийде на ринок на рік раніше.

Як повідомлялося раніше, компанія BMW також планує через декілька років запустити в серію невеликий електрокар Megacity, який буде розроблений в рамках програми "Project i", котра передбачає створення і подальше виробництво екологічно чистих транспортних засобів. MINI у свою чергу розраховує налагодити випуск абсолютно нової, більшої за нинішній "Купер", моделі, яка складе конкуренцію "зарядженому" хетчбеку VW Golf GTI.

Джерело: auto.lenta.ru

Legend
11.03.2010, 13:14:02
Аж непривично, БМВ і передній привід :)

Karabas Barabas
11.03.2010, 13:17:47
то вже буде не БМВ..