PDA

Переглянути повну версію : BMW завершив перші випробування електричного MINI


bmwe36petro
29.01.2010, 12:20:58
Каліфорнійський університет опублікував перші результати натурних випробувань електрокара MINI E, що проходять в США.
12300
За замовленням німецького концерну BMW університет узагальнив дані, отримані від 450 водіїв, які протягом шести місяців обкатували прототипи електромобіля в звичних міських і заміських умовах. Попередні підсумки показують, що головним недоліком MINI E є недостатній запас ходу і пов'язаний з цим психологічний дискомфорт, а також дуже довгий час зарядки акумуляторів.

Так, для того, щоб проїхати 160 км, електрокар потрібно заряджати через спеціальний високовольтний кабель від чотирьох до восьми годин. Якщо ж він недоступний і доводиться підключатися до стандартної для США 110-вольтної домашньої мережі, цей час збільшується до 23 годин. В результаті тим водіям, які проїжджають за день 200-300 км і більше, доводиться встановлювати додаткові зарядні пристрої на роботі і вдень підключати електромобіль до них.

Тим не менше більшість респондентів в цілому дуже задоволені своїм досвідом і готові перейти із звичайних автомобілів на електрокари, як тільки вони з'являться в широкому доступі. Відзначимо, що на основі отриманих даних BMW запустить в обмежену експлуатацію нову модель Active E. Швидше за все, це відбудеться вже на початку 2011 року.

За матеріалами: infocar