PDA

Переглянути повну версію : Детройт-2010: BMW 1-Series "прив'язали" до розетки


bmwe36petro
22.01.2010, 14:55:19
Цього року організаторам міжнародного автосалону в Детройті довелося виділити цілий павільйон площею в 3500 кв.м для електричних моделей.
12222
Благо їх на виставці зібралося немало. Найбільшої уваги серед детройтських експонатів заслуговує розробка баварського концерну BMW, який зумів перевести на електротягу купе 1-ої серії.

Концептуальний автомобіль під назвою BMW Concept ACTIVEE став першою електричною моделлю BMW, якщо не брати в розрахунок MINI E, над створенням якого також трудилися баварські інженери.
http://www.youtube.com/watch?v=OpRmWUDW0eo
Детройтський концепт оснастили електричним 170-сильним мотором, обертовий момент якого сягає 248 Нм. Заряд літій-іонних батарей, які були розроблені спільно з фірмою SB LiMotive, вистачає автомобілю на 160 км руху. Прискорення з місця до 100 км/год у задньопривідного концепту займає менше 9 сек, максимальна швидкість BMW Concept ACTIVEE досягає 145 км/год, що цілком достатньо для того, щоб водій міг відчувати себе упевнено в місті і на шосе. Вже найближчими місяцями концерн планує почати тестові випробування електричного купе, після чого ухвалить рішення про серійне виробництво автомобіля.

Джерело: kolesa.ru

Ну і ще кілька відео з новинками від БМВ, представленими на цьогорічному моторшоу в Детройті:

http://www.youtube.com/watch?v=vfZGvNV6eDY
http://www.youtube.com/watch?v=K0uFX00GMic