PDA

Переглянути повну версію : BMW вірить в успіх електричної 1-ої серії


bmwe36petro
13.01.2010, 11:25:35
Почалася друга фаза розробки електрокара на базі купе 1-ої серії BMW. Прототип баварці вже демонструють в Америці.

Нове чотиримісне купе BMW 1-ої серії ACTIVEE - автомобіль з електродвигуном і нульовим рівнем викиду шкідливих речовин в атмосферу. BMW розраховує здавати такі автомобілі в оренду вибраним партнерам. У 2012 році баварці виступлять основними партнерами Олімпійських ігор в Лондоні.

BMW ACTIVEE оснащується електромотором потужністю 170 к.с., що живиться від двох батарей. Блоки живлення розташовуються роздільно. Один знаходиться там, де зазвичай можна знайти бензобак, другий прихований під капотом автомобіля.

Виробник стверджує, що автомобіль з нестандартним двигуном матиме досить непогані динамічні характеристики: 4,5 секунди до 60 км/год і менше 9 секунд до 100 км/год. Максимальна швидкість буде обмежена до 145 км/год. Таке рішення ухвалене з метою понизити навантаження на двигун і батареї і збільшити запас ходу на одному заряді. Заряджати автомобіль можна від звичайної побутової мережі. Як опція можна буде замовити комплект швидкого заряджання. В цьому випадку час зарядки скоротиться до трьох годин.

Джерело: finamauto.ru