PDA

Переглянути повну версію : BMW, BASF і ContiTech зробили технологічний стрибок


bmwe36petro
21.12.2009, 10:42:03
Поперечина трансмісії, застосована у виробництві BMW 5-Series Gran Turismo, була відмічена нагородою за інноваційність - вона вперше виготовлена з пластика.
11824
Німецькі інженери роблять крок вперед: завдяки заміні алюмінію на пластик з'явилася можливість зменшити вагу поперечини трансмісії на 50%. Інноваційна деталь, виготовлена з поліамідного пластика марки Ultramid, вже застосовується в серійному виробництві нових автомобілів BMW 5-Series Gran Turismo. Пластикова поперечина трансмісії розроблена фахівцями підрозділу ContiTech Vibration Control в тісній взаємодії з BMW і BASF. Використання розробленого фахівцями BASF програмного продукту ULTRASIMTM дозволило понизити вагу виробу (в порівнянні з аналогічною поперечиною, зробленою з металу) на 1 кілограм. Буквально через декілька днів після запуску в серійне виробництво ця розробка була відмічена першою премією за інноваційність, присуджуваною Федерацією армованих пластиків (AVK).

Зменшення ваги автомобіля і заміна металу на пластик особливо ретельно повинні контролюватися в трансмісії, яка приймає на себе великі навантаження. Cучасна поперечина трансмісії безпосередньо з'єднується з блоком «двигун - трансмісія», підсилює загальну жорсткість конструкції, а також підтримує передачу зусилля і крутного моменту. Компанія ContiTech виготовляє даний компонент з високоміцного поліамідного пластика, отримуваного способом литва під тиском. Крім зменшення ваги, творці новинки приймали до уваги і такі аспекти, як досягнення оптимальних акустичних характеристик і забезпечення безпеки. Розробникам вдалося виконати поставлені перед ними завдання, що і було підтверджено в ході ретельних випробувань.

За матеріалами: autocentre

augustino
21.12.2009, 10:54:02
Круто.Ще трохи і поршневу групу також будуть робити з надміцного термостійкого пластику.Та що там поршні,цілий двигун.Я думаю єдине, що заважає на даний час це швидке зношення матеріалу

mario
21.12.2009, 12:04:05
звучить якось не надійно... та і вага зменшилась всього на 1 кг