PDA

Переглянути повну версію : BMW Group взяли участь в саміті ООН


bmwe36petro
14.12.2009, 15:00:43
Представники концерну BMW Group взяли участь в саміті ООН з проблем зміни клімату (COP-15), який проходить в Копенгагені з 7 по 18 грудня 2009р.
11519
Компанія BMW виділяється серед інших автовиробників особливим відношенням до питань екології. Вперше на заходах подібного роду представники концерну BMW Group не тільки надають парк автомобілів для офіційного шаттл-сервісу ООН, але і виступають на двох конференціях, що проводяться паралельно з основним самітом, презентуючи свої ідеї по боротьбі з кліматичними змінами. Партнерами BMW виступають Міністерство навколишнього середовища, охорона природи і безпеки ядерних реакторів Німеччини і Потсдамський інститут досліджень впливу на клімат. Більш того, BMW Group став одним з організаторів симпозіуму в музеї сучасного мистецтва «Луїзіана» і приєднався до кампанії «Копенгаген», запущеною Організацією Об'єднаних Націй для боротьби зі змінами клімату.

Напередодні світового саміту з проблем зміни клімату д-р Норберт Райтхофер, голова ради директорів BMW AG, поділився своїми очікуваннями: «Ми щиро розділяємо загальне прагнення звести до мінімуму чинники, що несприятливо впливають на клімат. Промислово розвинені країни повинні поділити відповідальність за екологію порівну і ніяк інакше. Інакше може відбутися спотворення конкурентного середовища і ефект заміщення».

Відносно транспортного сектора Райтхофер відзначає наступне: «Саміт в Копенгагені допоможе нам підготувати грунт для екологічно безпечного розвитку транспортної галузі. Наступний крок після постановки амбітних цілей полягає в тому, щоб утілити їх в конкретні заходи. Так, уряди повинні запропонувати стимули для покупки електромобілів, щоб забезпечити достатній первинний попит на них».

Компанія BMW планує до 2020 р. скоротити рівень викидів CO2 як мінімум на чверть

BMW Group не тільки прагне привернути увагу до проблем навколишнього середовища, але і робить практичні кроки по зниженню несприятливих дій на клімат. До 2020р. BMW має намір скоротити рівень викиду CO2 в автомобілях, що випускаються концерном, щонайменше, на 25%. У досягненні цієї мети першочергову роль гратиме електродвигун з повною відсутністю шкідливих вихлопів. З 1995 по 2008рр. середній рівень викиду шкідливих речовин автомобілями BMW в країнах ЄС вже скоротився більш ніж на 25%. Компанія також почала впроваджувати в життя широкомасштабну стратегію дбайливого відношення до природних ресурсів.

Франк-Петер Арндт, член ради директорів BMW AG, що відповідає за виробництво, коментує ситуацію таким чином: «Ми виготовляємо найекологічніші автомобілі в світі, що знов і знов підтверджується практикою: у 2009р. концерн BMW Group в п'ятий раз поспіль був названий самим екологічно відповідальним підприємством в галузі згідно індексу стійкості Доу Джонса. Жоден інший виробник не приділяє стільки уваги економічному використанню ресурсів. Така репутація для нас — і важливий стимул, і величезна відповідальність. Ми не маємо права знижувати планку ні відносно продукції, ні в області виробничих процесів. Ми прагнемо всю свою роботу підпорядкувати єдиній меті — забезпеченню екологічної стійкості».

Джерело: Прес-служба BMW