PDA

Переглянути повну версію : BMW втрачає надію, Daimler рухається далі


bmwe36petro
10.12.2009, 14:41:41
В той час, коли BMW припиняє розробку автомобілів з двигуном, що працює на водневому паливі, компанія Daimler продовжує роботу над таким двигуном і готує до випуску експериментальну партію автомобілів.
11455
Компанія BMW офіційно підтвердила інформацію про те, що вона припинила роботи зі створення автомобілів підвищеної комфортності з новим типом двигуна на водневому паливі. Про це повідомила в понеділок, 7 грудня, газета Handelsblatt з посиланням на члена правління концерну BMW Клауса Дрегера (Klaus Draeger).

BMW вважає нову технологію нерентабельною

Баварський автовиробник BMW одним з перших спробував упровадити у виробництво економічніші технології і використовувати альтернативні джерела енергії. Кілька років тому концерн приступив до створення автомобілів з двигунами внутрішнього згорання, здатними працювати в двох режимах: на бензині і на водні. Після успішного виробництва невеликої серії таких автомобілів компанія BMW заявила про намір випуску експериментальної партії.

Проте останнім часом експерти все частіше стали відкрито сумніватися в рентабельності подібної стратегії. Головна проблема, на їх думку, полягає у відсутності розвиненої мережі водневих заправних станцій. Тому концерн вирішив відмовитися від масового виробництва автомобілів з новим типом двигуна.

Daimler набирає швидкість

Не дивлячись на скептицизм фахівців, автоконцерн Daimler - найближчий конкурент BMW - не відмовляється від розробки нових двигунів. На відміну від компанії BMW, що вважає за краще спалювати водень в звичайному двигуні внутрішнього згорання, Daimler отримує електрику, необхідну для роботи електромоторів, пропускаючи водень через паливні елементи.

"Новий тип двигунів наносить значно менше збитку навколишньому середовищу і людині. Саме тому ми хочемо якнайскоріше почати плановий випуск моделей з використанням нової технології", - заявив глава концерну Daimler Дітер Цетше (Dieter Zetsche). Найближчим часом компанія має намір випустити невелику серію моделей класу з новим типом двигуна, а до 2015 року намічений випуск крупної серії подібних автомобілів.

За матеріалами: carclub.ru