PDA

Переглянути повну версію : BMW змінить "Формулу-1" на кузовні гонки


bmwe36petro
10.12.2009, 15:32:10
Компанія BMW анонсувала свої автоспортивні плани на сезон 2010 року.
11454
Після виходу з "Формули-1", німецький автоконцерн вирішив зосередитися на кузовних автогонках, і підтримці молодих пілотів.

Як повідомляється в прес-релізі BMW Motorsport, команда продовжить брати участь в Чемпіонаті світу по кузовних гонках (WTCC), проте скоротить кількість машин з п'яти до двох. Команди ROAL Motorsport і Schnitzer Motorsport покинуть серію, а за кермо автомобілів BMW 320si команди RBM сядуть Енді Пріоль і Аугусто Фарфуш.

Schnitzer Motorsport продовжить співпрацю з BMW, проте перейде в змагання GT. Команда планує виступити в цілому ряді гонок на витривалість, зокрема в знаменитих "24 годинах Ле-мана", "24 годинах Спа" і "24 годинах Нюрбургрінга". Автомобілі BMW M3 візьмуть участь в категорії GT2.

Аналогічні машини отримає і команда Rahal Letterman Racing, для виступу в American Le Mans Series (ALMS). Гонки в цій серії розглядаються як етап підготовки до найпрестижніших "гоночних марафонів". Крім того, приватні команди зможуть використовувати автомобілі BMW Z4 для категорії GT3.

Компанія продовжить підтримувати і національні чемпіонати "Формули BMW", а також аналогічну європейську серію, яка з 2008 року виступає як "гонки підтримки" для "Формули-1".

Глава BMW Motorsport Маріо Тайссен відзначив, що в сезоні 2009 року в "Формулі-1" брало участь п'ять "колишніх гонщиків BMW", і всі вони виступили достатньо успішно. "Нико Росберг, Тімо Глок, Адріан Сутіл і Себастьєн Буемі набирали очки в чемпіонаті світу, - сказав Тайссен. - А Себастьян Феттель навіть отримав чотири перемоги в Гран-прі, і закінчив сезон на другому місці в особистому заліку".

Крім того, ще два гонщики, що виступали раніше за BMW, Ніко Хюлькенберг і Бруно Сенна, вже підписали контракти на 2010 рік з командами "Формули-1". На думку Тайссена, ще декілька колишніх пілотів BMW можуть розраховувати на місця тест-пілота.

За матеріалами: lenta.ru