PDA

Переглянути повну версію : BMW збільшить виробництво автомобілів у Китаї в шість разів


bmwe36petro
16.11.2009, 18:07:01
BMW спільно з китайським партнером Brilliance China Automotive Holdings планує витратити 735 мільйонів доларів США на споруду нового заводу в Китаї.
10654
Як повідомляє Bloomberg, потужність цього підприємства, яке з'явиться в 2012 році, на першому етапі складе 100 тисяч машин в рік з можливістю збільшення до 300 тисяч.

Крім того, існуюче підприємство BMW в цій країні, що зараз випускає 30 тисяч автомобілів, до кінця 2010 року зможе збирати до 75 тисяч автомобілів на рік. У результаті, через три роки сумарна потужність заводів BMW в Китаї збільшиться майже в шість разів.

"На тлі загального зростання автомобільного ринку Китаю, ми бачимо експоненціальний сплеск продажів автомобілів у преміум-сегменті, - заявив фінансовий директор BMW Фрідріх Ейхінер (Friedrich Eichiner). - І наявних потужностей тепер нам не вистачає".

По словах Ейхінера, інвестиції в розвиток виробництва партнери розділять навпіл. На новому заводі, зокрема, буде запущено виробництво "п'ятірки" BMW наступного покоління з подовженою базою - така модель випускається спеціально для ринку Китаю.

Раніше повідомлялося, що китайський авторинок може стати найбільшим в світі вже в 2009 році. За підсумками 10 місяців у Китаї було реалізовано 8,08 мільйона легкових машин, що удвічі більше, ніж роком раніше. До кінця року, за прогнозами експертів, китайці куплять 13,5 мільйона
автомобілів (включаючи вантажівки і автобуси).

Джерело: Lenta.ru