PDA

Переглянути повну версію : Двигуни BMW можна заправляти паливом з біодобавками


CONFIG
30.01.2008, 10:49:40
Як відомо, практично всі двигуни внутрішнього згорання здатні стабільно функціонувати на паливі з певною часткою біодобавок без технічних і технологічних змін. Більш того, сьогодні все більше число країн віддають перевага саме таким типам палива, екологічним і майже «чистим».

Кілька днів тому прес-служба компанії BMW опублікувала інформацію про те, що всі дизельні двигуни BMW можуть працювати на паливі з більш ніж 7% змістом біодизеля (В7) без яких-небудь втручань в конструкцію силової установки авто. Також приємним сюрпризом для екологів стала новина про те, що двигуни внутрішнього згорання BMW, випущені після 1998 року, можуть працювати на паливних сумішах з 10% змістом етанолу, ще однієї «біодобавки». У баки авто із старішими агрегатами, проведеними до 1998 року, можна буде заливати пальне з 5% змістом етанолу.

За словами експертів, причиною публікації цієї інформації став вихід на ринок Німеччини нового типу палива, іменованого «Premium plus» (зміст етанолу на рівні 5%). Заправні станції, де можна придбати паливо з добавками B7 на даний момент є в країні повсюдно.