PDA

Переглянути повну версію : BMW створить СП з виробництва карбону для власних електрокарів


bmwe36petro
02.11.2009, 18:11:24
Компанія BMW оголосила про створення спільного підприємства з фірмою SGL Group, в рамках якого партнери побудують заводи з випуску карбонових деталей для нової лінійки електромобілів BMW - Megacity. Про це повідомляє видання Automotive News.

Нове СП на 51 відсоток належатиме SGL Group - в рамках співпраці з BMW, ця компанія побудує два заводи з виробництва карбонових деталей. Один з них з'явиться в США, другий - в Німеччині. Інвестиції в даний проект складуть близько 230 мільйонів євро (340 мільйонів доларів США).

Раніше також повідомлялося, що компанія BMW оголосила про своє партнерство з іншим СП - заводом Bosch і Samsung, на якому випускаються літій-іоні батареї. Як заявив Норберт Райтхофер, виконавчий директор баварського автовиробника, акумулятори є ключовим елементом електромобілів і концерн BMW вибрав постачальника, що володіє кращими з тих, що є на даний момент технологіями, що поєднують в собі "німецький досвід і корейські ноу-хау".

Електрокар Megacity буде розроблений в рамках реалізації компанією BMW програми "Project i", котра передбачає створення і подальше виробництво екологічно чистих транспортних засобів. Серійне виробництво такої машини почнеться в наступному десятилітті, тому остаточний варіант дизайну, а також бренд, під яким випускатиметься електромобіль, поки невідомі.

За матеріалами: infocar