PDA

Переглянути повну версію : BMW Motorsport святкує ювілей M5


bmwe36petro
02.11.2009, 14:48:29
Днями баварським «п'ятіркам» у виконанні Motorsport стукнуло чверть століття.
10393
Відсвяткували роковини новим досягненням на Нюрбургрінгу — спеціально підготовлений седан на базі поточної генерації BMW M5 зробив повний круг по звивистій трасі на 20 секунд швидше за донорську машину.
10394
Точний час ювілейної «эм-п'ятої» на крузі на повідомляється, але його не важко вирахувати: у 2004 році звичайна версія BMW M5 проїхала трасу за 8 хвилин 13 секунд, спеціально підготовлена до роковин машина зробила це за офіційними заявами на 20 секунд швидше, значить час
останньої приблизно дорівнює 7 хвилинам 53 секундам.

Для досягнення цього результату фахівцям Motorsport довелося потрудитися: розточити циліндри велетенського V10 з 5,0 до 5,5-літрів, перенастроїти системи його впуску та випуску, поставити додатковий контур охолоджування масла. Останнє нововведення примусило розробників випиляти в передньому бампері ще один повітрязабірник — замість номерного знаку.
10395
Наскільки збільшилася при цьому потужність двигуна, офіційні джерела поки говорити твердо не беруться, лише натякають — під капотом «ювілейної» версії близько 580 кінських сил! Нагадаємо, у стокової моделі — 507 «конячок».

Збільшення потужності спричинило за собою установку нової трансмісії — місце секвентальної семиступінчастої коробки SMG зайняла коробка від поточної генерації BMW M3 — семиступінчастий «робот» з двома зчепленнями. Плюс фахівці «Эм»-дивізії BMW перенастроювали підвіску.
10396
Так само під час спорудження седана-рекордсмена, донорську машину довелося посадити на жорстку дієту, в результаті якої машина «схудла» на півцентнера. Для цього з салону викинули задній диван, а замість передніх крісел прикрутили жорсткі ковші з карбоновим каркасом. Металева панель даху поступилася місцем аналогічної деталі, але з вуглеволокна.

Ім'я святкової версії привласнили BMW M5 CSL, проте починати надзвонювати дилерам у пошуках цього автомобіля не варто — седан був побудований для демонстрації можливостей спортивного відділення BMW і виготовляти її ніхто не буде. Не до того зараз — всі сили Motorsport, за заявами офіційних осіб компанії, зосереджені на споруді наступника існуючих BMW M5.

За матеріалами: caredge.ru

Vomont
02.11.2009, 15:03:33
Гарна та потужна машинка.

Just be
02.11.2009, 15:43:49
Цікаво чи вона також на стільки порізана як і 3-ка csl