PDA

Переглянути повну версію : BMW Group знову став європейським лідером зі скорочення викидів CO2 і витрати палива


bmwe36petro
28.10.2009, 14:40:07
Дослідження Європейської федерації з питань транспорту і охорони навколишнього середовища (T&E) третій рік поспіль підтверджують високу ефективність застосування технологій BMW EfficientDynamics. У 2008 році концерн BMW Group добився зниження середньої витрати палива і рівня викидів CO2 на 10,2 %. Цим він в черговий раз довів, що в питанні економії палива автомобілям BMW Group немає рівних на європейському ринку.

У своєму звіті федерація T&E особливо підкреслює широкий масштаб і виняткову ефективність програми EfficientDynamics. Системи, що дозволяють понизити витрату палива і шкідливі вихлопи, входять в стандартну комплектацію всіх моделей BMW і MINI, тоді як інші виробники встановлюють подібне устаткування тільки в деяких моделях і часто за окрему платню. Варто відзначити, що середній рівень викидів CO2 у автомобілів BMW і MINI складає всього 154 г/км. Цей показник набагато перевершує їх конкурентів.

Такими високими результатами концерн BMW Group зобов'язаний тому, що одним з перших почав застосовувати в автомобілях всіх модельних рядів передові паливозберігаючі технології. Сучасні моделі BMW і MINI демонструють оптимальний для своїх сегментів ринку баланс між низькою витратою палива і високою потужністю. Це досягається завдяки таким функціям, як регенерація енергії гальмування, автоматична зупинка і запуск двигуна, індикатор перемикання передач, активне управління системою вентиляції, шини із зниженим опором коченню і допоміжні системи, що працюють тільки на вимогу.

Технології EfficientDynamics використовуються у виробництві всіх моделей BMW Group, починаючи з компактного MINI Cooper D (80кВт/110к.с.), у якого середня витрата палива за стандартами ЄС складає 3,9л/100км. (72,4 милі на галон), а рівень викидів CO2 – 104г/км, і закінчуючи розкішним BMW 730d (180кВт/245к.с.) Все це дозволяє BMW Group пропонувати моделі з виключно низькими показниками витрати палива і викидів CO2 не тільки в класі компактних автомобілів, але і в дорожчих сегментах. При цьому зростання економічності, як правило, супроводжується значним зростанням потужності і поліпшенням інших характеристик автомобіля.

За період з 1995 по 2008 рік концерну BMW Group вдалося більш ніж на 25 % понизити витрату палива своїх автомобілів, що продаються в Європі. Таким чином, компанія перевиконала зобов'язання, узяті на себе Європейською асоціацією автовиробників (ACEA) відносно своїх брендів. Продовжуючи працювати в цьому напрямі, BMW Group закладає міцну основу для того, щоб забезпечити відповідність своїх автомобілів майбутнім, ще жорсткішим нормативним вимогам і уникнути сплати штрафів за перевищення рівня викидів CO2.

Висока економічність автомобілів BMW Group, підтверджена в Європі дослідженнями федерації T&E, відмічена і на регіональному рівні. Згідно статистиці, опублікованій Федеральним управлінням автомобільного транспорту Німеччини, середній рівень викидів CO2 автомобілів BMW і MINI, зареєстрованих в Німеччині в 2008 році, склав 158г/км. За цими показниками концерн BMW Group далеко випереджає конкурентів у сегменті автомобілів преміум-класу, при цьому середній рівень викидів BMW і MINI не перевищує аналогічний показник серед всіх зареєстрованих в Німеччині автомобілів – 165г/км.

Джерело: Прес-служба BMW