PDA

Переглянути повну версію : Williams хоче заманити спонсора BMW Sauber


bmwe36petro
12.10.2009, 11:37:19
За версією журналу, керівники Williams не хочуть, щоб BMW Sauber вийшла на старт в 2010-му році, тому що сподіваються переманити до себе давнього спонсора команди з Хінвіла, малазійську нафтову компанію Petronas.

На засіданні асоціації FOTA минулої неділі Френк Уїльям заявив, що заперечує проти розширення стартового поля до 28 машин, тому що це дуже багато, а, крім того, про нових загадкових власників BMW Sauber, інвестиційний фонд Quadbak, практично нічого не відомо.

Проте насправді, пише Auto Motor und Sport, непоступливість Williams пояснюється економічним інтересом: компанія Petronas хотіла б зберегти свою присутність у Формулі-1, але при цьому прагне працювати з перевіреними командами, вважаючи за краще співпрацювати з Sauber, ніж підключатися до нового малазійського проекту Lotus.

Таким чином, якщо BMW Sauber не буде допущена на старт, Williams цілком могла б розраховувати домовитися з Petronas.

За інформацією британської газети The Daily Telegraph, фінансова ситуація Williams F1 хоч і краща, ніж в 2007-му році, але все таки недостатньо стабільна. Зокрема, в 2010-му році команда позбудеться фінансової підтримки (близько $20 млн.), яку впродовж декількох останніх років їй надавав банк RBS.

Джерело: sport.siteua.org