PDA

Переглянути повну версію : F1: Роберт Кубіца переходить в Renault


bmwe36petro
08.10.2009, 15:46:13
З наступного сезону Роберт Кубіца стане пілотом команди Renault F1, замінивши в ній Фернандо Алонсо.
9966
Команда Renault F1 оголосила про підписання контракту з 24-річним гонщиком Робертом Кубіцею на 2010 рік. Поляк, котрий виступає сьогодні за BMW Sauber, після закінчення поточного сезону замінить у французькій команді Фернандо Алонсо. Нагадаємо, що екс-чемпіон світу у свою чергу переходить під прапори Ferrari.

На погляд оглядачів Формули-1, Кубіца з декількох варіантів продовження кар'єри вибрав якнайкращий. Renault прогресує, не дивлячись на скандал "у справі Піке" і відставку Флавіо Бріаторе у команди надійна технічна і фінансова база.

Крім того, Кубіца не чужий для Renault пілот. У 2005-му юний поляк виграв чемпіонат Світової серії "Рено", після чого встиг попрацювати із заводською командою Формули-1 на тестах. Декілька тривалими роздумами Бріаторе над контрактом з талановитим гонщиком скористалася BMW Sauber, і Кубіца відправився до Німеччини. Сьогодні персонал Renault не приховує своєї радості з приводу повернення Роберта в "рідні пенати".

Про те, хто стане напарником Кубіци в сезоні-2010, поки не повідомляється. Поки місце в кокпіті другого боліда займає 23-річний француз Роман Грожан.

За матеріалами carclub.ru