PDA

Переглянути повну версію : "Формула-1" на межі розколу


axel
22.06.2009, 10:58:13
Асоціація команд 'Формули-1' (FOTA) оголосила про організацію альтернативного чемпіонату. Після чотиригодинної зустрічі на базі 'Renault' в Енстоуне вісім членів FOTA - 'BMW Sauber', 'Brawn GP', 'Scuderia Ferrari', 'McLaren Mercedes', 'Red Bull Racing', 'Renault', 'Scuderia Toro Rosso' і 'Toyota', - повідомили, що розчаровані бажанням Міжнародної федерації автоспорту (FIA) розколоти їхню організацію, і що у них не залишилося іншого вибору, окрім організації нової гоночної серії.

Як повідомляє f1news, у заяві наголошується, що команди не можуть піти на компроміс, коли мова йде про фундаментальні цінності спорту, і відмовляються змінювати умови заявок на участь в чемпіонаті світу 2010 року.

'FIA і власник комерційних прав провели компанію, метою якої був розвал FOTA. Побажання більшості команд проігноровані, виплати десятків мільйонів доларів з боку власника комерційних прав затримані, незважаючи на це члени FOTA щиро сподівалися на компроміс', - говориться в заяві команд.

'У нас немає іншої альтернативи, окрім підготовки до нового чемпіонату, який втілить цінності його учасників і партнерів. Цей чемпіонат буде мати прозоре управління, загальний для всіх регламент, вітатиме появу нових команд, прислухатися до побажань вболівальників, включаючи зниження цін на квитки, та інших зацікавлених сторін ', - відзначається в документі.

Нагадаємо, FIA, як і раніше, твердо має намір ввести в наступному році стелю бюджетів, незважаючи на готовність ряду команд відмовитися від участі в чемпіонаті світу-2010 на таких умовах.
Взято з: OtherSide.com.ua