PDA

Переглянути повну версію : BMW підтримує ідею «світового двигуна» в різних автогонках


shpak
28.05.2009, 11:37:26
Ідея Міжнародної федерації автоспорту (FIA) про розробку єдиного базового двигуна, який застосовувався б в 11-ти різних категоріях автогонок, включаючи Формулу-1, викликав суперечливу реакцію і спортивної громадськості, і уболівальників. Проте глава BMW Motorsport Маріо Тайссен вважає, що ця пропозиція не позбавлена сенсу.

Маріо Тайссен: «Двигун BMW, встановлений на машинах, що виграли в 1983-му році чемпіонат світу, теж був побудований на основі серійного двигуна. У базовій версії він використовувався в кузовних гонках. І я не думаю, що ідея «світового двигуна» категорично невірна».

FIA доручила вивчення питання про створення такого універсального силового агрегату британській інженерній компанії Ricardo. У результаті як робочий варіант був запропонований 2-літровий чотирициліндровий двигун, який, залежно від рівня гоночної серії, може випускатися в різних варіантах, від атмосферного до турбінованого.

На думку Тайссена, на основі результатів дослідження, проведеного фахівцями Ricardo, можна почати обговорення проекту, реалізація якого призначена на 2013-й рік: «У нас досить часу, щоб зважити всі аргументи, вивчити альтернативні пропозиції. Але ідеї, запропоновані Ricardo, можуть бути узяті за основу, і я знаходжу їх вельми цікавими»

Бан
28.05.2009, 15:41:41
Ідея Міжнародної федерації автоспорту (FIA) про розробку єдиного базового двигуна, який застосовувався б в 11-ти різних категоріях автогонок, включаючи Формулу-1
абалдєть :shok: