PDA

Переглянути повну версію : Гараж і гаражний кооператив


Just be
22.05.2009, 10:35:01
Ситуація наступна, є гаражний кооператив, в ньому порядка 30 гаражів, всі приватизовані, але земля кооперативна. Зараз на місці гаражів хочуть будувати будинок і голова кооперативу, якого напевно матеріально зацікавили, починає педалити то всьо : каже що якщо більшість власників відмовляється від гаражів(точніше продає їх), то на решту можна забити. Мене цікавить наскільки він розказує і що я можу зробити маючи на руках акт приватизації гаражу. Гараж цегляний тобто теоретично капітальна споруда. Вони пропонують нормальну сумму відступного за гараж, але більше цікавлять мої права.

ValodjaE36
22.05.2009, 11:45:49
Назік прошу тебе вести переговори через мене:wink:, але якшо у статуті вашого товариства є таке положення, що проста більшість співласників має право прийняття рішень:rtfm:, то вони можуть і забити на ту меншість і дати відшкодування!!!

Just be
22.05.2009, 11:50:35
ValodjaE36, але тут є нюанс, що статут можна змінити, якщо є більшість, тобто вони можуть написати що хочеш. На днях візьму статут почитаю. І крім того, як вони будуть визначати відшкодування і що буде з гаражом який є моєю власністю якщо я відмовлюсь ? Розумію що вони будуть полюбовно пробувати, так як якщо я подам в суд, то будівництво зупиняється. А якщо я не один подам то в них буде просто втрачений час.

ValodjaE36
22.05.2009, 12:31:28
як вони будуть визначати відшкодування
гараж є твоєю власністю і ти маєш право визначати його вартість, то твоє право(по закону)
що статут можна змінити, якщо є більшість,
ти цілком правий, навіть були випадки коли голова товариства сам змінював положення статуту, але більшість співласників мають право вирішувати питання господарського характеру, а не питання твоєї приватної власності, так шо маєш повне право не продавати, і залишитись там, а коли більшість продасть свої гаражи, то не виключений варіант шо вартість твого гаражу виросте суттєво:blum:

Just be
22.05.2009, 12:35:38
ValodjaE36, але земля на якій стоїть гараж - кооперативна. Як в тому випадку ? Чи це не має значення бо в мене є акт приватизації гаражу(капітальної будови) ? Тобто чи вони мають право продати(кооперативну) землю на якій стоїть мій гараж, без моєї згоди ?

ValodjaE36
22.05.2009, 15:28:32
але земля на якій стоїть гараж - кооперативна
Як це кооперативна? може бути держ АКТ на право постійного користування наданий виконкомом міськради, для будівництва або обслуговування гаражного кооперативу, а якщо кооператив ваш її приватизовував, то мавби навіть її викупити в міськ ради під час приватизації, то не малі гроші, є ще варіант що ви за землю сплачуєте аренду!!!
Тобто чи вони мають право продати(кооперативну) землю на якій стоїть мій гараж, без моєї згоди ?
тільки в тому випадку якщо земля в приватній власності, аренда не продається, та АКТ постійного користування теж (хіба мона продати Юрособу, для якої данна земля бралась в аренду)

бо в мене є акт приватизації гаражу(капітальної будови)
він є твоєю приватною власністю, питався в БТІ, маю там дівчинку хорошу, візьмеш всі папери на гараж і підїдемо до неї, вона тобі розяснить, нащо має право ваш кооператив, чи все було приватизовано без порушень, тобто вся історія вашого кооперативу:)

Just be
22.05.2009, 15:56:20
якщо кооператив ваш її приватизовував
Вона точно не приватизована.

аренда не продається, та АКТ постійного користування теж
можливо тоді хочуть піти по схемі, що кооператив розвалюється, всі учасники відмовляються і земля стає вільна, і вони її викуповують.


ValodjaE36, я ще точно гляну які і на що в мене є документи, і потім займемось тим питанням :wink:

ValodjaE36
22.05.2009, 17:01:47
Вона точно не приватизована.
значить продати вони її точно не можуть:blum:
можливо тоді хочуть піти по схемі, що кооператив розвалюється, всі учасники відмовляються і земля стає вільна, і вони її викуповують.
по закону перше право на викуп(приватизацію) земельної ділянки має той, чия капітальна споруда стоїть на ній, і має на неї (споруду) всі належні документи:rtfm:

BMW-ЮРА
23.05.2009, 17:50:44
Назік візьми хорошу суму відступних, так шоб і на Е46 хватило і на повне каско.Став під хатою і спи спокійно!