PDA

Переглянути повну версію : BMW скоротить виробництво через падіння попиту


bmwe36petro
22.01.2009, 14:57:25
Компанія BMW у вівторок оголосила про введення на чотирьох своїх заводах в Німеччині скороченої робочої зміни - новий графік діятиме впродовж лютого і березня поточного року. Про це повідомляє видання Automotive News Europe. Скорочення виробництва, як відзначають представники баварської компанії, вимушена і тимчасова міра, причиною якої є скорочення попиту на нові автомобілі на всіх ключових ринках світу.

Скорочення виробництва торкнеться підприємств в Дінгольфінгу, Регенсбургу, Ландшуті і в Берліні. Заводи в Мюнхені і Лейпцігу працюватимуть по старому графіку з 100-процентною продуктивністю. У Мюнхені BMW випускає седани і універсали BMW 3-Series, а також 6-, 8- і 12-циліндрові бензинові мотори, 8-циліндрові дизелі і двигуни для підрозділу BMW M. У Лейпцігу збираються седани BMW 3-Series і сімейство BMW 1-Series.

Таким чином, скорочення виробництва поки не торкнеться масових моделей 3- і 1-Series, зате седанів 5-, 6- і 7-Series випускатимуть менше (завод в Дінгольфінгу). Крім того, попит впав на відкриті версії BMW 3- і 1-Series, повноприводні моделі (що випускаються в Регенсбурзі), а також на мотоцикли (завод в Берліні). Завод в Ландшуті випускає комплектуючі для двигунів.

Раніше про скорочення виробництва в Німеччині заявив також концерн Daimler, який ввів скорочений робочий тиждень на двох заводах.

За матеріалами autoua.net