PDA

Переглянути повну версію : Експерти назвали самий екологічний автомобіль року


Karabas Barabas
23.11.2014, 03:05:34
В рамках автосалону який проходить в Лос-Анджелесі , журі американського видання Green Car Journal назвало переможця конкурсу "самий екологічний автомобіль" 2014 року. Це почесне звання отримав електрокар BMW i3.
55687

За словами експертів, при визначенні кращого екомобіля враховувалося не тільки вплив автомобіля на навколишнє середовище, але і його "доступність для масового ринку". У США стоіомость компактного німецького автомобіля з електричним приводом стартує з позначки 41 350 доларів.

За звання "самого", BMW i3 довелося боротися у фінальному етапі з такими автомобілями як Chevrolet Empala Bi-Fuel, двигун якого може працювати на бензині або природному газі, Audi A3 TDI зі звичним, але економічним турбодизелем, Honda Fit з 1,5-літровим бензиновим агрегатом і VW Golf з турбодизелем.

Зазначимо, що це перший випадок перемоги електромобіля, за весь час проведення конкурсу. Торік перемогу здобула Honda Accord, яка перемогла завдяки широкій моторній гамі екологічних агрегатів (принаймні в Північній Америці), що включає в себе, в тому числі двигун працює на природному газі, гібрид, і заряджає гібрид (гібридних), а в 2012-му Ford Fusion.

Green Car Journal почав вручати премію "Зелений автомобіль року" в 2006 році. З тих пір, в різні роки цього звання були удостоєні такі машини як Mercury Mariner Hybrid, Toyota Camry Hybrid і Audi A3 TDI Clean Diesel.