PDA

Переглянути повну версію : BMW будує локальну мережу в автомобілі


CONFIG
05.12.2007, 09:06:37
Група розробників компанії BMW провела експеримент по використанню IP-протоколу для обміну інформацією між різними електронними компонентами автомобіля.

В даний час обмін даними між приладами автомобіля здійснюється за допомогою декількох різних шин - CAN, LIN, MOST і Flexray, що ускладнює процес взаємодії.

У експерименті, проведеному фахівцями компанії, по IP-протоколу були зв'язані блок управління двигуном, устаткування для вимірювання дистанції, прилад управління стійкістю руху, головний пристрій в приладовій панелі, а також мультимедійний сервер і відеокамера.

Результати експериментів показали, що використання стандартного протоколу пришвидшує обмін даними і дозволяє значно понизити вартість автомобільної електроніки в цілому.

Варто відзначити, що використовувалася версія протоколу IPv4, що теоретично дозволяє організувати доступ до автомобільного устаткування через інтернет і дати можливість управління автомобілем через інтернет.

Оскільки експеримент проводився без прив'язки до якоїсь конкретної моделі, важко сказати, як і коли ця ідея знайде своє втілення в сучасному автомобілебудуванні.