PDA

Переглянути повну версію : BMW друкує для своїх робочих нові синтетичні пальці


Next
02.09.2014, 13:14:40
Німецький виробник автомобілів BMW перетворився на виробника ортопедичних пристроїв
55023

Для фізичного збільшення можливостей своїх працівників на лініях збіки, компанія BMW створюює синтетичні більш сильні і подовжені пальці.

Кожен «палець» створюється за допомогою портативної 3D-камери, яка фіксує унікальний розмір і форму пальця працівника технологічного конвеєра.

5502155022

Цей знімок використовується для створення захисного великого пальця, який виготовляється з напівгнучке термопластичного поліуретанового пластика - гібридного матеріалу з суміші жорсткого пластика і м'якого силікону. Далі в справу вступає лазер, який спікають пластиковий порошок в послідовні шари, з яких будується 3D-структура виробу.

Готовий великий палець-запобіжник згинається в закритому положенні. Але оскільки структура ідеально підігнана під палець власника, його рухомі частини тут же встають на місце, коли палець розгинається в верхнє становище. При цьому зусилля в основному припадає саме на 3D-палець.

На одній з операцій по збірці автомобіля, робітникові необхідно вставити жорстку гумову пробку в технологічний отвір автомобіля для герметизації кузова. Застосування 3D-пальця спростило цю операцію і - головне - усунуло причину виникнення болю в пальці у працівників.

BMW використовує методи 3D-друку в рамках своєї програми прототипирования деталей авто з 1989 року, приблизно до 100 000 штук виробів створюються протягом року в Технологічному центрі Rapid в Мюнхені.

Це не перший досвід в ергономіці у BMW. Німецька автомобільна компанія створила індивідуальні інвалідні крісла для британської параолімпійської збірної з баскетболу в 2012 році за допомогою подібних же методів.

sergiy
02.09.2014, 14:10:51
круто йопти :)
Певно дружини працівників теж обрадувались такому ноу-хау :biggrin: