PDA

Переглянути повну версію : Реєстрація ГБО /газ/ в ДАІ не потрбна!


Karabas Barabas
21.05.2014, 14:41:34
http://i030.radikal.ru/1106/a1/8f2739e07de7.jpg

tommy_boy
21.05.2014, 14:53:31
шось мутно написано. тре ще звернення побачити...

BOKSTER
21.05.2014, 23:17:06
мабуть фейк

Senator
22.05.2014, 15:51:29
Все що написано в цьому листі не стосується назви теми. Виходячи з теми цікавить все щодо реєстрації, а в листі - щодо отримання дозволу!!! Це зовсім різні речі!!!
Постановою, на яку є посилання в листі, затверджено Порядок переобладнання транспортних засобів. У відповідності до даного Порядку дійсно отримання дозволу в ДАІ на встановлення газобалонного обладнання на легкові автомобілі не передбачено, тому що не передбачено таких робіт, як «встановлення газобалонного обладнання». Ці роботи визначено як «переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива». І таке переобладнання проводиться суб'єктом господарювання, який має свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на відповідний вид переобладнання.
Пунктом 18 цього ж Порядку визначено необхідність проведення перереєстрації транспортного засобу, що переобладнаний. Така перереєстрація проводиться реєстраційно-екзаменаційним підрозділом Державтоінспекції МВС відповідно до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. N 1388.
Відповідно до пункту 37 цього Порядку державної реєстрації (перереєстрації)… - державна реєстрація (перереєстрація) переобладнаних транспортних засобів проводиться на підставі документів про відповідність їх вимогам безпеки дорожнього руху. Такими документами для транспортних засобів, переобладнаних для роботи на газових паливах, є акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) або сертифікат відповідності.
ВИСНОВОК: встановлення ГБО не зобов’язує власника отримувати якісь дозвола, але такі роботи повинні виконуватись сертифікованою організацією з подальшою перереєстрацією переобладнаного транспортного засобу в органах ДАІ на підставі документів про відповідність переобладнання вимогам щодо безпеки дорожнього руху, виданих організацією, яка здійснила таке переобладнання.