PDA

Переглянути повну версію : BMW представила найновішу технологію управління фарами


bmwe36petro
17.12.2008, 11:28:52
Баварська компанія BMW представляє новітню технологію управління фарами для представницького лімузина, що не має аналогів у світі.
52685269
Як опція пропонуються система управління дальнім світлом і адаптивне поворотне світло, яке разом із змінним світлорозподілом і функцією освітлення повороту тепер включає в себе адаптивний коректор фар, що не має аналогів в світі.

Вперше в новому BMW 7-ої серії управління освітленням дорожнього полотна враховує вертикальний профіль дороги. Адаптивний коректор фар не тільки компенсує нахил автомобіля при високому завантаженні або при інтенсивному гальмуванні, він також змінює світловий конус навіть при короткочасному русі в гору або під гору.

При проїзді верхньої точки піднесення дороги або нижньої точки низини світловий конус відповідно опускається або піднімається для оптимального освітлення дороги, не засліплюючи при цьому водіїв зустрічного транспорту. Для цього датчики автомобіля спочатку розпізнають ухил дорожнього полотна. Після цього блок управління, з урахуванням швидкості і прискорення автомобіля, розраховує вертикальний профіль дороги і управляє настройкою фар.

Іншою складовою частиною адаптивного поворотного світла є змінний світлорозподіл, який на прямих і рівних ділянках забезпечує освітлення дороги, оптимізоване відповідно до дорожньої ситуації.

За матеріалами autocentre.ua

ValodjaE36
17.12.2008, 12:48:01
наскільки все розумно))) дуже потрібна та зручна фішка...LOL
ніц не тре регулювати все робиться за водія, супер8-)