PDA

Переглянути повну версію : BMW планує створити з конкурентами СП по виробництву двигунів


CONFIG
27.11.2007, 08:58:54
Німецький автовиробник BMW планує створити спільне підприємство по виробництву двигунів і інших автокомпонентів з одним з своїх конкурентів, - повідомляє агентство Reuters.

Голова німецького автоконцерну Норберт Рейзхофер (Norbert Reithofer) повідомив, що співпраця може бути дуже плідною для реалізації важливих для компанії проектів.

BMW вже співпрацює з компанією Peugeot/Citroen (PSA), використовуючи їх двигуни для своїх автомобілів Mini. По словах Рейзхофера, ці двигуни також підходять і для інших моделей BMW.

Журнал Auto Motor und Sport повідомив, що BMW розглядає можливість співпраці з своїм конкурентом Daimler, який, у свою чергу, також зацікавлений в створенні спільного підприємства по виробництву двигунів і коробок передач.

Глава Daimler Дітер Цетке (Dieter Zetsche) заявив в інтерв'ю про те, що Mercedes обдумує можливість участі в злитті BMW-Mini/PSA. Цетке також додав, що Daimler веде переговори з японськими виробниками про сумісне використання 4-циліндрового бензино-дизельного двигуна, який Daimler продемонструє в найближчі 10 років, завдяки своїм новим моделям Mercedes А і B класів.