PDA

Переглянути повну версію : Хочу застерегти власників е39


СашаЕ39
23.09.2013, 09:25:54
Може комусь стане в пригоді
Декілька днів тому, під час дощів, під час руху по місту машина стала троїти і я замітив парову хмару позаду автомобіля :shok:
За декілька прийомів допхався на автосервіс де мені кинули машину на компьютер який показав купу помилок, в тому числі пропуски запалюваннь, підстройки смєсі, лямбда і т.д. Помилки зняли, машинка стала працювати нормуль. Прогнали двигуна на різних обертах і знову хмара пару, троїть і т.д. Вердикт - прогоріла прокладка, пєчалька не з дешевих. Їду до мотористів, толкові всі зайняті, хоча за діагностику беруться. Був у двох, однак масло чисте, антифріз на мінімумі, однак також чистий. Думка обох маленька тріщинка, тому пар не постійно, хоча вскриття покаже. Домовився із одним на сьогодні.
Однак вчора (мучить мене це питання) почав гуглити простору інтернету. І тут версія російських БМВ форумів - залило коробку де знаходиться вакуумний підсильювач в наслідо забитого дренажу. Знімаю фільтра салону, той що перед водієм, коробку фільтра і дійсно бачу що вакуум на третину у воді. Прочищаю дренаж і перевіряю версію за рекомендацією російських беховодів, на заведеному двигуні вижимаю пару разів тормоз, відчувається присутність води у вакуумі і даю газу до 3500 обертів, машина починає парувати та троїти. Підтверджується - вода у вакуумі. По форумах багато хто задається запитанням, як вода може попасти у герметичний вакуум, виявляється може, коли він у воді, один з варіантів через зєднувальний шланг між впускним колектором та вакуумом. В подальшому вода може виходити лише у впускний колектор та відповідно в камеру згорання. Відповідно не виключається можливість гідроудару. На форумах є описано як відкачати воду та просушити, однак як свідчить практика тільки під заміну.
Тому хочу застерегти власників е39, прочистіть вказані дринажі і майте на увазі, в лівій коробці вакуум, а у правій мозги машини, що також може вилитись неприємністю

http://bmw5erclub.ru/forum/showthread.php?t=40244 тут приклад

NOS
23.09.2013, 09:35:15
:respekt:

LC MONARCH
23.09.2013, 11:19:20
Дякую! :respekt:

VoVik
24.09.2013, 11:59:20
СашаЕ39, дякую!,вчора провірив,води немає...:ok:

LC MONARCH
30.09.2013, 09:44:21
СашаЕ39, ДЯКУЮ!
Вчора за Вашою ДОБРОЮ порадою добрався до тих, місць.
Одним словом, ще раз, - ДЯКУЮ!
Критичної ситуації не було, а от сміття було достатньо.